Waarom DILLING BIO-ondergoed?

 

Bio-ondergoed van DILLING: Eerlijke kleding is niet toevallig

 

Wie zijn wij

Meer dan 100 jaar geleden, in 1916, werd het moederbedrijf van DILLING opgericht. Andreas Bertelsen en zijn vrouw Mine verkochten toen warm en duurzaam wollen ondergoed die Mine zelf had gebreid. Hun zoon Oswald H. Bertelsen nam het kleine florerende bedrijf over en breidde het assortiment uit. Sinds 1943 kwamen hier ook hemden en onderbroeken van katoen uit voort. Dit zijn de wortels van DILLING.


Kwaliteit is altijd belangrijk voor ons geweest. Tenslotte moet het ondergoed het vele wasbeurten uithouden. Men draagt het rechtstreeks op de huid, geen enkel kledingstuk komt zo dichtbij de huid als ondergoed. Voor ons is het daarom vanzelfsprekend dat het niet alleen aangenaam aanvoelt maar ook milieuvriendelijk en hoogwaardig moet zijn. Zo hebben wij ons in de loop der tijd gespecialiseerd in duurzame productie en gericht op gecertificeerde bio-materialen. Het resultaat is eerlijke kleding, eerlijk ten opzichte van het milieu, eerlijk in de productie en eerlijk ten opzichte van onze klanten, die een maximale kwaliteit verwachten en ook krijgen.

DILLING wordt nu in de vierde generatie door Morten Dilling geleid. Het bedrijf heeft 330 medewerkers in dienst verspreid over drie landen.

 

DILLING Familienbetrieb in der 4. Generation


 

Wat wij doen


Wij maken alleen ondergoed van gecertificeerde materialen in bio-kwaliteit. Elke stap in de productie van onze bio-kleding moet hierbij aan de hoge eisen van duurzaamheid voldoen. Zo hebben wij bijvoorbeeld in 1991 de oudste maar tegelijkertijd modernste ververij van Denemarken gekocht. Hier wordt zonder chemicaliën geverfd, een milieuvriendelijke enzymbehandeling zorgt voor levendige kleuren die ook na veel wassen onveranderd blijven. Bij ons werk laten wij ons altijd graag bij onaangekondigde inspecties op de vingers kijken. In 2010 werden wij met het Noord-Europees milieusymbool onderscheiden, omdat wij aan de strenge voorwaarden van de controleurs hadden voldaan en verder zullen voldoen. Dat wij alleen eerlijke kleding maken, werd ook door meerdere certificaten bevestigd. Om de duurzame voorwaarden te kunnen garanderen, produceren wij alleen in Europa. Productiewerkplaatsen van DILLING bevinden zich in Denemarken, Duitsland en Litouwen.

 

 

Wat hebt u daaraan?

 

 • Hoogwaardig bio-ondergoed tegen een eerlijke prijs
  Wij verkopen ons ondergoed alleen online, rechtstreeks van de fabrikant. Op deze manier kunnen wij de prijzen voor u relatief laag houden.
 • Gecertificeerde natuurlijke vezels
  Onze materialen zijn volgens GOTS (Global Organic Textiles Standard) gecertificeerd, hun afkomst kan hierdoor worden achterhaald.
 • Gegarandeerd duurzame productie in Europa
  Korte wegen en gecontroleerde duurzame productie geven u de zekerheid om gegarandeerde milieuvriendelijke producten en eerlijke kleding te krijgen.
 • Verantwoordelijkheid in plaats van greenwashing
  Duurzaamheid is voor ons geen trend, maar een mentaliteit. Wij nemen onze verantwoordelijkheid serieus: Voor het milieu, onze medewerkers en wat wij maken.
 • Betrouwbaarheid en eerlijkheid in de klantenservice
  Wij hebben een klantenservice opgezet om u goede ondersteuning te bieden.
 • Meer dan 100 jaar ervaring in de textielfabricage
  Mode verandert, maar één ding blijft altijd waardevol: De kennis hoe men goed zittend, huidvriendelijk en aangenaam wasgoed maakt.