Care and repair

Zorg instructies


De eerste stap naar een duurzame garderobe is een goede verzorging. Door te investeren in tijdloze, hoogwaardige producten en je kleding te verzorgen, kun je het verbruik en daarmee de belasting van ons klimaat helpen verminderen.

Met twee collecties per jaar en meerdere herhalingen van ontwerpen, streven we er altijd naar om tijdloze kledingstukken te ontwerpen die je jaren kunt behouden. Met meer dan een eeuw aan expertise in ons vakgebied creëren we duurzame kledingstukken gemaakt van biologische en natuurlijke materialen.

Opbergen:

Leg je wollen kleding plat te drogen en berg ze op door ze op te vouwen en netjes op te stapelen in je kast of lade. Dit helpt om uitrekken te voorkomen. Als je van plan bent om je gebreide kleding in de zomer op te bergen, raden we je aan onze gids om motten te vermijden hier te lezen.

Wassen en drogen:

Kleding gemaakt van merinowol hoeft minder te worden gewassen, omdat het geurbestendig en van nature antibacterieel is. Om die reden raden we niet meer te wassen dan nodig is. Profiteer van de geweldige zelfreinigende eigenschappen van de merinowol en lucht je kleding uit om weer een fris gevoel te krijgen. Als je moet wassen, is hier een snelle wasgids:

- Machinewas op wolstand op 30 graden
- Was op de hand
- Gebruik wolwasmiddelPilling:

Natuurlijke materialen zoals wol hebben de neiging om overtollige wol te produceren, ook wel pilling genoemd. Het is onvermijdelijk als je onbehandelde, natuurlijke materialen gebruikt. Er zijn echter verschillende manieren om overtollige pilling voorzichtig en gemakkelijk te verwijderen. Borstel het oppervlak gewoon voorzichtig met een borstel of kam.

Reparatie:

Je kleding is een investering. Als er per ongeluk een gaatje in je DILLING-kleding komt, kan je er met een kleine reparatie vaak toch nog even mee vooruit. Daarom hebben we kleine patches in verschillende kleuren en materialen, waarmee je je kleding makkelijk kunt repareren. Heeft u een patch nodig? Dan kunt u hem hier bestellen.

Onze reparatiehandleiding toont je hoe je gaatjes kunt herstellen met onze patches en hoe je zichtbare reparaties uitvoert.

Geef het door:

Wanneer jij je kledingstuk niet meer gebruikt, geef het dan door aan iemand anders. Vele uren, handen en middelen gaan in het maken van een kledingstuk zitten en door het te doneren, geef jij je ongewenste kleding een nieuw leven. Er zijn veel manieren om dit te doen. Je kunt jouw baby- en kinderkleding doorgeven aan de volgende generatie of aan vrienden. Een andere optie is om te doneren aan een goed doel, zodat anderen ervan kunnen profiteren.