Merinowol gids

Merinowol gids

Vind jouw wolsoort
Ons bedrijf dateert uit 1916 en onze expertise ligt in natuurlijke materialen. In de afgelopen eeuw hebben we continu gewerkt om de kwaliteit van deze materialen te verfijnen, optimaliseren en nauwkeurig te perfectioneren - waarbij al hun verbazingwekkende natuurlijke kwaliteiten volledig intact zijn gebleven.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van onze verschillende wolsoorten, zodat je gemakkelijk het product kunt vinden dat aansluit bij jouw wensen. Om je te helpen om onderscheid te maken tussen onze wolsoorten, hebben we ze elk genoemd naar de toegepaste breitechniek (1x1, 8x1, multi rib, 4x2, enkel en terry), vezelsamenstelling (merino wol/zijde, merinowol/alpaca) of behandeling (wolfleece).

1x1 glad

+
Onze karakteristieke wolsoort. 1x1-producten hebben een glad en egaal oppervlak, maar als je de stof van dichtbij bekijkt, zie je dat deze een kleine ribstructuur heeft.

Al onze 1x1-producten hebben een unieke, milieuvriendelijke enzymbehandeling van 16 uur ondergaan, waardoor je een ongelooflijk zacht en niet kriebelend product krijgt. Deze breitechniek geeft de 1x1 gemiddelde rekbaarheid en een comfortabel licht gevoel met veel bewegingsvrijheid. Dit betekent eigenlijk dat de 1x1-producten uitrekken tijdens het dragen, maar de wolvezels na het wassen weer zullen samentrekken. De wolvezels zijn ruw (onbehandeld) waardoor de natuurlijke isolerende en vochtabsorberende eigenschappen van de wol intact blijven.


100% biologische merinowol uit Argentinië
Nordic Swan Ecolabel
Milieuvriendelijke enzymbehandeling
Glad oppervlak
Gemiddelde rekbaarheid
21.5 micron
Nm 40/1*


Omdat dit onze oudste en meest populaire soort is, vind je altijd een ruime keuze aan 1x1-producten voor baby, kinderen, dames en heren.


* Vanwege onze unieke enzymbehandeling voelt onze 21,5 micron aan als 19,5 micron

8x1 brede rib

+
Gemaakt van onze karakteristieke wolsoort, wordt de 8x1 gekenmerkt door een breed, uniform rib oppervlak.

Al onze 8x1-producten hebben een unieke, milieuvriendelijke enzymbehandeling van 16 uur ondergaan, waardoor je een ongelooflijk zacht en niet kriebelend product krijgt. Deze breitechniek biedt een gemiddelde rekbaarheid, wat eigenlijk betekent dat de 8x1-producten zullen uitrekken tijdens het dragen, maar de wolvezels na het wassen weer zullen samentrekken. De wolvezels zijn ruw (onbehandeld) waardoor de natuurlijke isolerende en vochtabsorberende eigenschappen van de wol intact blijven.


100% biologische merinowol uit Argentinië
Nordic Swan Ecolabel
Milieuvriendelijke enzymbehandeling
Brede, uniforme ribstructuur
Gemiddelde rekbaarheid
21.5 micron
Nm 40/1*


Shop 8x1-ribproducten voor baby, kinderen, dames en heren.


* Vanwege onze unieke enzymbehandeling voelt onze 21,5 micron aan als 19,5 micron

Multi rib

+
Gemaakt van onze karakteristieke wolsoort, wordt de multi rib gekenmerkt door een onregelmatig, mooi rib oppervlak.

Al onze multi rib producten hebben een unieke, milieuvriendelijke enzymenbehandeling van 16 uur ondergaan, waardoor je een ongelooflijk zacht en niet kriebelend product krijgt. De breitechniek biedt een gemiddelde rekbaarheid, wat eigenlijk betekent dat de multi rib producten zullen uitrekken tijdens het dragen, maar de wolvezels na het wassen weer zullen samentrekken. De wolvezels zijn ruw (onbehandeld) waardoor de natuurlijke isolerende en vochtabsorberende eigenschappen van de wol intact blijven.


100% biologische merinowol uit Argentinië
Nordic Swan Ecolabel
Milieuvriendelijke enzymbehandeling
Onregelmatig rib oppervlak
Gemiddelde rekbaarheid
21.5 micron
Nm 40/1*


Shop multi rib voor baby, kinderen en dames.


* Vanwege onze unieke enzymbehandeling heeft onze 21,5 micron het handgevoel van 19,5 micron

4x2 dunne rib

+
Een van onze nieuwste, maar meest populaire toevoegingen. Onze 4x2-producten worden gekenmerkt door een subtiel, dun en uniform rib oppervlak. Het garen dat wordt gebruikt voor 4x2-producten is bijzonder fijn (18,5 micron), waardoor je een delicaat en comfortabel lichtgewicht product krijgt.

Al onze 4x2-producten hebben een Naturetexx® plasmabehandeling ondergaan - een milieuvriendelijke schokbehandeling waarbij alleen elektriciteit en lucht worden gebruikt om de wolvezels te verwerken. Hierdoor krijg je een duurzaam en ongelooflijk zacht product. De breitechniek biedt een gemiddelde rekbaarheid, wat betekent dat het product zal uitrekken tijdens het dragen, maar de wolvezels na het wassen weer zullen samentrekken.


100% biologische merinowol
Naturetexx® plasmabehandeling
Dun, uniform rib oppervlak
Gemiddelde rekbaarheid
18.5 micron
Nm 72/2


Shop 4x2-ribproducten voor baby, kinderen, dames en heren.

Single wol

+
Deze wol staat ook bekend als onze exclusieve wol of activewear omdat de breitechniek en designkenmerken deze producten bijzonder geschikt maken voor sport- en buitenactiviteiten.

Onze single wol producten worden gekenmerkt door een mooi, glad oppervlak. In vergelijking met onze 1x1 rib - die ook een glad, egaal oppervlak heeft - hebben onze single wolproducten een dichtere structuur. Door deze breitechniek zullen onze single wol producten niet uit hun figuur rekken tijdens het dragen, maar blijven ze hetzelfde na het dragen en wassen. Het garen dat wordt gebruikt voor single wol producten is bijzonder fijn (18,5 micron), waardoor je een comfortabel lichtgewicht product hebt.

Al onze single wol producten hebben een Naturetexx® plasmabehandeling ondergaan - een milieuvriendelijke schokbehandeling waarbij alleen elektriciteit en lucht worden gebruikt om de wolvezels te verwerken. Hierdoor krijg je een duurzaam en ongelooflijk zacht product.


100% biologische merinowol
Naturetexx® plasmabehandeling
Glad oppervlak
Bijzonder geschikt voor sport- en buitenactiviteiten
18.5 micron
Nm 72/2


Shop single wol voor kinderen, dames en heren.

Merinowol/zijde

+
70% biologische merinowol en 30% moerbeizijde. Zijdezacht en luchtig - onze merinowol/zijde producten zijn ongelooflijk licht en fijn, en de natuurlijk temperatuurregulerende eigenschappen van de merino wolvezels zorgen ervoor dat je je het hele jaar door comfortabel voelt.

Onze merinowol/zijde producten hebben een EXP-behandeling ondergaan (een alternatief voor Superwash) zonder het gebruik van chloor, dat de kriebelende haren van de merinowol inkapselt en de wol superzacht en jeukvrij maakt. Daarnaast hebben deze producten een gemiddelde rekbaarheid, wat betekent dat het product tijdens het dragen zal uitrekken, maar dat de wolvezels na het wassen weer zullen samentrekken.


70% biologische merinowol / 30% moerbeizijde
Milieuvriendelijke EXP-behandeling
Glad oppervlak
Gemiddelde rekbaarheid
17.5 micron
Nm 60/1


Shop merinowol/zijde voor baby, kinderen, dames en heren.

Let op: Het exclusieve zijdegaren is gemaakt van Chinese moerbeizijde, afkomstig uit de cocon van de zijderups. Om een lang zijden draad van de hoogste kwaliteit te produceren, worden de cocons gekookt met de zijderupsen erin om ervoor te zorgen dat de rups niet naar buiten kan knagen en de lange draad in kortere stukken bijt.

We zijn op de hoogte van de voortdurende discussie of de zijde op een ethisch correcte manier wordt verkregen. Academisch onderzoek op dit gebied stelt dat de zijderups onmiddellijk en zonder pijn sterft. In de toekomst hopen we echter merinowol/zijde producten te kunnen produceren waarbij absoluut geen twijfel bestaat over het welzijn van de zijderups.

Wollen terry

+
Gekenmerkt door een zachte, donzige binnenkant en een glad oppervlak. Door de dikte van de stof is deze wolsoort bijzonder geschikt als verwarmende tussenlaag of voor accessoires zoals mutsen en bivakmutsen.

Al onze wollen terry producten hebben een Naturetexx® plasmabehandeling ondergaan - een milieuvriendelijke schokbehandeling waarbij alleen elektriciteit en lucht worden gebruikt om de wolvezels te verwerken. Hierdoor krijg je een ongelooflijk zacht en duurzaam product.


100% biologische merinowol
Naturetexx® plasmabehandeling
Glad oppervlak,
donzig vanbinnen
Optimale middenlaag
18.5 micron, Nm 72/2
19.5 micron, Nm 60/1


Shop wollen terry voor baby, kinderen, dames en heren.

Loop back

+
Onze loop back wordt gekenmerkt door een glad, egaal oppervlak en een zachte, enigszins pluizige binnenkant. Zoals de naam al aangeeft, bestaat de binnenkant van de stof uit duizenden kleine lusjes. Deze kleine, fijne lusjes maken deze kwaliteit ongelooflijk zacht. Je herkent dit type lusvormige binnenkant misschien van onze merinowollen badstof die ook een gladde buitenkant en een pluizige binnenkant heeft. De lussen van onze nieuwe loop back kwaliteit zijn echter nauwer gebreid voor een vlakker, gelijkmatiger oppervlak. Dienovereenkomstig zal de binnenkant van onze loop back er dichter uitzien en aanvoelen en niet zo pluizig zijn als onze merinowollen badstof. Beide kwaliteiten ademen van nature tegen je huid en helpen je lichaamstemperatuur te reguleren - waardoor ze bijzonder geschikt zijn als verwarmende tussenlaag om je perfect comfortabel te houden.

Onze loopback-producten hebben een Naturetexx®-plasmabehandeling ondergaan - een milieuvriendelijke schokbehandeling waarbij alleen elektriciteit en lucht worden gebruikt om de wolvezels te verwerken. Dit geeft je een ongelooflijk zacht en duurzaam product.


100% biologische merinowol
Naturetexx® Plasmabehandeling
Glad oppervlak, pluizig van binnen
Optimale middenlaag
Nm 72/2, Nm 60/1


Shop loop back voor mannen en vrouwen.

Wolfleece

+
Onze 100% biologische wolfleece wordt gekenmerkt door het geborstelde, donzige oppervlak. De dikke, donzige stof maakt onze wolfleece-producten bijzonder geschikt als verwarmende tussen- of buitenlaag in de kinderwagen, in de autostoel of tijdens het buitenspelen.

Al onze wolfleece-producten hebben een Naturetexx® plasmabehandeling ondergaan - een milieuvriendelijke schokbehandeling waarbij alleen elektriciteit en lucht worden gebruikt om de wolvezels te behandelen. Hierdoor krijg je een duurzaam en ongelooflijk zacht product.


100% biologische merinowol
Naturetexx® plasmabehandeling
Geborsteld, donzig oppervlak
Optimale tussen- en buitenlaag
19.5 micron
Nm 56/2*


Shop alle wolfleece producten voor baby en kinderen.

Merinowol/Alpaca

+
70% biologische merinowol en 30% ongeverfde alpaca wol. De perfecte combinatie van warmte, comfort en verfijning. De alpaca wol heeft veel van dezelfde natuurlijke eigenschappen, die je kent en waar je van houdt, van onze biologische merinowol. Deze luxueuze vezelsamenstelling van zachte, natuurlijke materialen betekent dat je een natuurlijk thermoregulerend en ademend product krijgt waardoor je je het hele jaar door comfortabel voelt.

Onze alpaca wol is afkomstig uit de Peruaanse hooglanden in Zuid-Amerika. Hier zwerven de alpaca's door een ruig terrein in wisselende en vaak extreme weersomstandigheden. Hun wolvezels zijn daarom hol, waardoor ze zeer duurzaam en natuurlijk isolerend zijn. Bovendien bevatten de alpaca wolvezels geen lanoline, wat betekent dat ze van nature hypoallergeen zijn. De alpaca wolvezels zijn natuurlijk en ongeverfd, wat een mooie gemêleerde structuur aan het gladde oppervlak geeft. Omdat dit ongeverfde wolvezels zijn, kan de natuurlijke kleur per partij verschillen.


70% biologische merinowol / 30% ongeverfde alpaca wol
Alpaca uit Peru, de Zuid-Amerikaanse Andes
Glad oppervlak, gemêleerde structuur
Gemiddelde rekbaarheid
Ideale tussenlaag
24 Micron
Nm 28/2


Shop merinowol/Alpaca voor baby, kinderen en dames.


Onze merinowol

Voor onze producten gebruiken we merinowol, een van de fijnste en zachtste wolsoorten ter wereld. Onze merinowol is 100% biologisch. Het is afkomstig van schapen, waarbij niet de mulesing-techniek wordt toegepast, van boeren die zich houden aan de hoogste normen voor dierenwelzijn. Kortom, wanneer je wolproducten van DILLING koopt, ben je altijd verzekerd van wol van hoge kwaliteit van blije schapen.

Lees hier meer over onze dieren en hun welzijn .

Voor onze producten gebruiken we merinowol van 17,5 micron (superfijn) tot 21,5 micron (medium) met Nm variërend van 40/1 tot 72/2.

Lees hier meer over de eigenschappen van onze wol .


Geen schadelijke chemicaliën en zware metalen

Al onze producten worden geproduceerd met respect voor het milieu en zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en zware metalen. Verreweg de meeste van onze biologische wolproducten worden gesponnen in Duitsland en Polen, geverfd in onze Nordic Swan Ecolabel gecertificeerde ververij in Denemarken, en gesneden en genaaid in onze eigen fabrieken in Litouwen*.

Tenslotte hebben alle producten die gemaakt zijn van onze kenmerkende wolsoort- de 1x1, 8x1 en multi rib - een unieke 16 uur durende milieuvriendelijke enzymbehandeling ondergaan voor een ongelooflijk zacht en niet kriebelend product.

Lees hier meer over onze productie .

* Voor exacte informatie over de productieketen van een specifiek product verwijzen we altijd naar de productbeschrijvingspagina van het product in kwestie.