Ondergoed van merinowol

Onze producten van bio-merinowol zijn alleen uit de beste vezels gemaakt. De merinowol die bij ons is verwerkt, komt uit Argentina. Deze vezel overtreft aantoonbaar alle andere merinovezels in kwaliteit en is daarmee voor de zachte en hoogwaardigste kledingstukken geschikt. Ze wordt alleen door geselecteerde fabrikanten en handelaars geleverd en garandeert hiermee ook de kwaliteit van de vezels.

De merinowolproducten zijn zeer zacht en aangenaam op de huid te dragen. Bij de fabricage worden door de milieuneutrale 16-uurs-enzymbehandeling alle jeukende haartjes verwijderd en maakt de wol zeer zacht. Met deze eigenschappen is deze ook voor personen met een allergie geschikt.

Zoals bij al onze producten letten we natuurlijk op de milieuvriendelijkheid van de vezels en de daarbij behorende bescherming van de dieren. Daarom hebben we voor wol beslist waarbij geen mulesing wordt gebruikt. Mulesing is een methode om schapen zonder verdoving van een huidplooi te bevrijden. Deze wordt hoofdzakelijk gebruikt om aantasting door vliegenmaden te voorkomen.

De voordelen van bio-merinowol kunnen snel worden vastgesteld. De vezels verwarmen tijdens de koude winterdagen het lichaam zonder het zweet op de huid te verzamelen. Op deze manier wordt de lichaamstemperatuur natuurlijk geregeld. Ook bij een vochtigheidsopname tot 33% voelt de wol nog niet vochtig aan. Door de relatief dunne wolvezels kunnen de kledingstukken ook in de herfst en de lente goed worden gedragen.

Na de aangegeven verzorgingshandleiding krimpt de wol maximaal 3% in. De producten moeten daarom bij maximaal 30°C en in de wolwasmodus worden gewassen. Idealiter moet speciaal wolwasmiddel worden gebruikt. Het drogen in de droger is bij deze producten niet mogelijk. De merinovezels mogen ook niet worden gestreken.


Merinowol ondergoed voor de hele familie