Voel je op je gemak als je eropuit gaat in het wisselvallige herfstweer

In de herfst is het tijd voor wol. Met de herfst komt onvoorspelbaar en wisselvallig weer, maar ook prachtige kleuren en leuke buitenactiviteiten voor kinderen. Om optimaal van de natuur te kunnen genieten is het belangrijk dat de kinderen goed gekleed zijn, zodat ze lekker lang buiten kunnen zijn zonder het koud te krijgen.

Met de merino wollen kleding van DILLING krijg je een dun en comfortabel product, dat je zowel verwarmt als bewegingsvrijheid biedt.


De vochtabsorberende basislaag

De basislaag, die tegen je huid zit, moet het vocht uit het lichaam kunnen opnemen, zodat je kinderen niet zweterig en koud worden als ze weer rustig zijn na het rondrennen in het bos en bomenklimmen. Merino wol is perfect als basislaag omdat het 33% van zijn eigen gewicht kan absorberen.


De merino wollen kleding van DILLING blinkt uit doordat het erg zacht is en niet kriebelt. De kleding is ook vrij van schadelijke chemicaliën en zware metalen en geen van onze biologische producten is behandeld met Superwash. Met Superwash behandel je de wol met chloor om de illusie van een zachter en duurzamer product te creëren. Helaas kan het gebruik van chloor de natuurlijke eigenschappen van wol ruïneren en allergische reacties veroorzaken.


DILLING heeft een andere weg gekozen. Onze wolproducten hebben een langdurige huid- en milieuvriendelijke enzymbehandeling ondergaan in onze eigen ververij, die gecertificeerd is met het Nordic Swan Ecolabel, of hebben een shock-behandeling ondergaan genaamd Naturetexx® Plasma. Dit betekent dat je je kind de kleding van DILLING veilig dicht op de huid kunt laten dragen.


We raden je aan om in de koude herfstmaanden een hemd en een legging als basislaag te gebruiken.


Bekijk hier ons assortiment: Hemd baby / Hemd kinderen, Legging baby / Legging kinderen.


De verwarmende tussenlaag

De tussenlaag is de laag waar je warmte wegneemt en toevoegt in verhouding tot hoeveel kleding je kind draagt. De tussenlaag kun je ook aanpassen aan je keuze van de buitenlaag.

Bij DILLINGs vest van wolfleece krijg je een temperatuurregulerende laag voor onder bijvoorbeeld een regenjas die niet zo ademend is. In dit geval helpt het vest van wolfleece je kinderen om lekker warm te blijven en de huid te laten ademen.

Als het op de tussenlaag aankomt, heb je veel opties en je keuze hangt af van de weersomstandigheden van de dag:

Voor de niet zo koude dagen raden we de truien aan.

Voor de koudere dagen raden we wollen terry of wolfleece aan.

Voor de zeer koude dagen kun je beide genoemde producten combineren; truien samen met wollen terry of wolfleece.De wind- en waterafstotende buitenlaag


De belangrijkste functie van de buitenlaag is om wind- en waterafstotend te zijn, zodat de basis- en tussenlaag niet nat worden van regen of sneeuw. Het hangt echter wel af van het weer en het seizoen, aangezien de tussenlaag ook als buitenlaag kan dienen op een van de warmere en drogere herfstdagen.

Accessoires - De kers op de taart

Goede accessoires zijn bijna net zo belangrijk als de juiste laag op je lichaam. Met de juiste muts, sokken, nekwarmer en handschoenen hoeven je kinderen niet te stoppen met spelen vanwege koude voeten of oren.

De wollen sokken van DILLING passen perfect bij regenlaarzen. De wol helpt de voeten van je kind warm en droog te blijven in de rubberlaarzen, die de huid niet laten ademen. We hebben zowel sokken in een gewone wolkwaliteit, die geschikt zijn voor alle soorten schoenen, als ook wollen terry sokken die kunnen dienen als vervanging voor thermische regenlaarzen op de koude dagen.

Om het hoofd en de oren warm te houden is een muts natuurlijk optimaal en ook hier hebben we verschillende alternatieven afhankelijk van de behoefte.

De lichte bivakmuts van 100% biologisch merino wol - is goed voor de meeste dagjes uit omdat het warm is en beschermt tegen lichte wind. Tegelijkertijd beschermt het de voor- en achterkant van de nek en houdt het de kou buiten.

De dikke bivakmuts van wollen terry - is goed voor de extra koude dagen waarop de wind sterker is. Het bestaat uit twee lagen van onze dikke en zachte wollen terry die heerlijk verwarmt. Deze bivakmuts verwarmt ook de voor- en achterkant van de nek en beschermt tegen het binnendringen van de kou in het lichaam.

Kindermuts van wollen terry is goed voor de oudere kinderen die weten wanneer een muts nodig is. Deze mutsen zijn ook goed te combineren met onze nekwarmers die beschermen tegen de kou en je borst en rug verwarmen.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.