Waarom wol fantastisch is voor de zomergarderobe van je kind Waarom wol fantastisch is voor de zomergarderobe van je kind
2018-06-01
Velen associëren wol met koude en donkere maanden, waarin we onze kinderen warm en droog proberen te houden. Maar eigenlijk is wol ook een van de beste materialen om je kind in te kleden gedurende de zomermaanden. Het heeft een verkoelend effect en het houdt je kind droog.

Verlos de zee van plastic – één kledingstuk tegelijk Verlos de zee van plastic – één kledingstuk tegelijk
2018-05-28
Wist je dat als we met z’n allen op deze manier door blijven gaan er tegen het jaar 2050 meer plastic in de zee zal zijn dan vis? Dat is een enge gedachte en een ontwikkeling die wij graag willen veranderen. DILLINGs nieuwe collectie van UV-kleding is daarom gemaakt van ECONYL®, garen die zijn gemaakt van plastic afval zoals oude visnetten.

Van top tot teen: aankleedtips voor hardlopen in de kou Van top tot teen: aankleedtips voor hardlopen in de kou
2018-03-05
Vorst, sneeuw en koude temperaturen zijn geen excuus om je hardloopschoenen op te bergen. Met de juiste hardloopkleding zorg je ervoor dat je het niet koud en nat krijgt tijdens het rennen.

5 mythes over wol, waarvan je waarschijnlijk dacht dat ze waar waren 5 mythes over wol, waarvan je waarschijnlijk dacht dat ze waar waren
2018-03-05
Moet wol altijd met de hand gewassen worden? Is wol alleen voor tijdens de wintermaanden? Jeukt alle wol? Het kan lastig zijn om soms te weten wat waar en wat niet waar is als het om wollen kledingstukken gaat, maar we zullen proberen om de vele beweringen toe te lichten.

5 tips die je moet weten: hoe je wollen kledingstukken wast 5 tips die je moet weten: hoe je wollen kledingstukken wast
2018-03-05
Veel mensen denken dat wollen kledingstukken moeilijk te wassen zijn. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Als je de meest belangrijke was tips weet, kun je de wollen kledingstukken makkelijk en snel schoon krijgen – zonder je zorgen te hoeven maken dat het krimpt.

Ben je een koukleum? Hier 4 tips die je beslist moet weten Ben je een koukleum? Hier 4 tips die je beslist moet weten
2018-02-20
Het voorjaar komt eraan, maar als je een koukleum bent, dan kan het lijken alsof dit voor eeuwig duurt. Hier zijn vier goede tips over hoe je warm kunt blijven terwijl je wacht tot het mooie weer er is.

Heb je alles voor je skivakantie? Heb je alles voor je skivakantie?
2018-02-06
De voorjaarsvakantie is bijna aangebroken en voor vele families is dit de jaarlijkse skivakantie. Maar voordat je gaat, check je koffer nog een keer. Heb je alles?

3 redenen waarom je jouw kind moet kleden in wol 3 redenen waarom je jouw kind moet kleden in wol
2018-01-19
De wintermaanden kunnen moeilijk zijn voor de kleintjes die urenlang buiten doorbrengen in kleding die of te warm of niet warm genoeg is. Als je zeker wilt weten dat jouw kind goed gekleed is, kun je het beste wol als basislaag gebruiken – hier zijn drie goede redenen waarom.

Welke wolsoort moet je kiezen? Welke wolsoort moet je kiezen?
2018-01-17
Wij bieden vijf verschillende wolsoorten aan. Het kan soms lastig zijn om te weten welke je moet kiezen. Daarom hebben we geprobeerd om een overzicht te maken.

Samen steunen wij Het Vergeten Kind Samen steunen wij Het Vergeten Kind
2017-11-17
Dit jaar hebben wij ervoor gekozen om de Black Friday-kortingen over te slaan. In plaats daarvan doneren wij 20% van de omzet op deze datum aan de organisatie Het Vergeten Kind. De reden hiervoor is deels de invloed van een coole dame die hier bij DILLING een grote indruk op ons heeft gemaakt.

3 tips voor een duurzamere garderobe 3 tips voor een duurzamere garderobe
2017-05-31
De textielindustrie word er vaak van beschuldigd een van de meest vervuilende industrieën ter wereld te zijn. Dat is ook zo. Maar wist je dat de gewoontes die veel consumenten hebben met bijvoorbeeld het regelmatig veranderen van hun garderobe vaak de grootste boosdoener is als het om materiaal afval gaat? Wij hebben hier onze beste tips voor een meer duurzame garderobe verzameld en wij hopen dat deze jou kunnen inspireren.

8000 chemische stoffen in je ondergoed? 8000 chemische stoffen in je ondergoed?
2017-03-23
DILLING BIO katoen - een goede keuze voor het milieu, voor de arbeiders en voor jezelf.

Wol. Wol? Wol! Wol. Wol? Wol!
2017-01-03
We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen de verschillende soorten wol die wij aanbieden, omdat mensen geen idee hebben voor welk product ze moeten kiezen. Daarom leggen we dat in deze post tot in detail uit.

Op reis met DILLING naar Patagonië, Argentinië Op reis met DILLING naar Patagonië, Argentinië
2016-11-08
Bij DILLING hebben we het geluk dat onze klanten dezelfde dingen belangrijk vinden als wij. Een van die dingen is het welzijn van dieren.

DILLING ondergoed getest op de Kilimanjaro DILLING ondergoed getest op de Kilimanjaro
2016-10-25
Bij DILLING zijn wij ervan overtuigd dat ons wollen ondergoed u warm kan houden, ongeacht waar u bent.

Heeft u het ook vaak steenkoud? Heeft u het ook vaak steenkoud?
2016-09-30
Kent u dat gevoel: dat u bij de bushalte staat te bevriezen? U staat te rillen van de kou en hoopt dat de bus er snel aan zal komen. Dit is zo'n dagelijks situatie waarbij wollen ondergoed goed kan helpen en dat is wat we met onze nieuwste foto's hebben willen uitbeelden.

Behandelde vs. onbehandelde wol Behandelde vs. onbehandelde wol
2016-09-21
Wol is wol ... of ? Eigenlijk is er een groot verschil in de soorten wol die u kunt kopen, zowel in termen van kwaliteit, huidvriendelijkheid en het milieu.

Was instructies wollen ondergoed Was instructies wollen ondergoed
2016-09-14
Het onderhouden van wollen kleding kan soms lastig zijn, als u onze eenvoudige instructies volgt dan is het heel goed te doen.

Allergie vriendelijk ondergoed Allergie vriendelijk ondergoed
2016-08-26
Onlangs hebben we van een klant een bericht ontvangen, dit bericht herinnerd ons er weer aan waarom we biologisch ondergoed produceren. Het verhaal van Ann-Lise heeft een grote indruk op ons gemaakt dat we hebben besloten om dit met u te delen. Dit natuurlijk met toestemming van Ann-Lise.

Katoen onder de vergrootglas Katoen onder de vergrootglas
2016-07-04
Yes! Uw bestelling van DILLING is eindelijk gearriveerd. Heeft u de kleding besteld omdat we kwaliteit leveren of omdat u schadelijke en chemische stoffen wilt verbannen uit uw dagelijks leven...

Kopenhagen Fashion Top 12 mei 2016 Maatschappelijk verantwoord innoveren! Kopenhagen Fashion Top 12 mei 2016 Maatschappelijk verantwoord innoveren!
2016-05-11
Met meer dan 1.200 deelnemers is de Kopenhagen Fashion Top het grootste evenement in de duurzame mode industrie ...

Fashion revolution Fashion revolution
2016-04-23
Op 24 april 2013 verloren 1.134 mensen hun leven in Bangladesh, toen het gebouw Rana Plaza instortte. Er vielen ook meer dan 2500 gewonden. Dit is helaas maar één van de vele voorbeelden van sociaal-maatschappelijke rampen die plaatsvinden in de textielindustrie...

Een kijkje in de keuken bij: L. P. Hansen textielververij Een kijkje in de keuken bij: L. P. Hansen textielververij
2016-04-08
De L.P. Hansen textielververij is de enige Nordic Ecolabel gecertificeerde ververij in Denemarken. Hier wordt het grootste deel van DILLING’s stoffen behandeld en geverfd. De ververij speelt een zeer bijzondere rol bij de productie van ons ondergoed. Dit is een van de kenmerken, waarmee wij ons onderscheiden van andere producenten van onderkleding...

Overzicht eco-certificaten Overzicht eco-certificaten
2016-01-14
Een merk is een merk ... of wat? Weet u wat de verschillende merken betekenen? Zo niet, kijk dan hier. Er zijn talloze merken in de textielindustrie en voor velen van ons is het moeilijk uit te zoeken waar deze merken voor staan. We hebben daarom bij DILLING een overzicht gemaakt van vier van de meest populaire merken, en deze naast ons eigen BIO merk gezet ter vergelijking. Wij concentreren ons op drie vlakken die wij als essentieel beschouwen met betrekking tot de productie van biologisch ondergoed van wol en katoen...

Een koude start van 2016 – zo kunt u de vorst aan Een koude start van 2016 – zo kunt u de vorst aan
2016-01-07
En toen werd het koud. Najaar 2015 was bijzonder warm, gevolgd door de warmste december maand sinds heugenis. Nu wordt het steeds kouder en dat is te merken! Herkent u deze situaties...

Een ster voor DILLING Een ster voor DILLING
2015-12-10
DILLING is erin geslaagd om met de voormalige handbal speler, Lars Christiansen een samenwerking af te sluiten waardoor hij vanaf de herfst 2013 reclamegezicht van DILLING is. Deze campagne noemen wij „open en eerlijk“...

Veilig van de zon genieten - met kleding met UV-bescherming Veilig van de zon genieten - met kleding met UV-bescherming
2014-07-13
Mensen houden van de zon, het is echter belangrijk om u tegen de gevaarlijk UV-straling te beschermen. De UV-index (UVI) is de indicatie voor de zonnebrand veroorzakende UV-straling en al vanaf een UV-index van 3 adviseren toonaangevende organisaties het dragen van kleding met UV-bescherming. Deze grens wordt vaak al in de lente bereikt...

Het merinowol ABC - functioneel ondergoed uit de natuur Het merinowol ABC - functioneel ondergoed uit de natuur
2013-01-30
Het verschil tussen gebruikelijk schapenwol en de wol van merinoschapen ligt daarin dat merinowol duidelijk fijner is, dus dunnere draden heeft dan normale wol. Uit dit verschil resulteren ook de bijzondere eigenschappen van de wol van merinoschapen. Het jeukt minder en een merino-kledingstuk kan het lichaam ook nog verwarmen wanneer het nat is geworden. Daarom is dit type wol zo geliefd als materiaal voor functioneel ondergoed en sportkleding...