3 redenen waarom je jouw kind moet kleden in wol


De wintermaanden kunnen moeilijk zijn voor de kleintjes die urenlang buiten doorbrengen in kleding die of te warm of niet warm genoeg is. Als je zeker wilt weten dat jouw kind goed gekleed is, kun je het beste wol als basislaag gebruiken – hier zijn drie goede redenen waarom.


3 redenen waarom je jouw kind moet kleden in wol


1. VEEL BEWEGINGSVRIJHEID

Het tempo is hoog, wanneer de kleintjes rondrennen op het schoolplein. Er wordt gerend, gefietst, gegleden en geklommen. Daarom hebben zij wollen ondergoed nodig die hen bewegingsvrijheid biedt en warm houdt terwijl het zweet geabsorbeerd wordt tijdens het rondrennen. Wollen ondergoed zorgt daarvoor.


2. GOEDE NACHTRUST

De juiste lichaamstemperatuur is belangrijk voor een goede nachtrust. Wollen ondergoed kan je kind helpen om de lichaamstemperatuur te regelen, omdat het ademend is en vocht absorbeert indien nodig. Tegelijkertijd houdt het je kind ook warm wanneer hij/zij het dekbed ’s nachts wegtrapt.


3. Draagt bij aan een fijn gevooel

Kinderen zweten, kwijlen, springen in plassen en spelen in het zand. Ofwel, je kind moet droog gehouden worden. Wollen ondergoed kan daarbij helpen. Wanneer je wollen ondergoed draagt, kan dit tot wel vijf keer meer vocht van het lichaam absorberen in vergelijking tot katoenen ondergoed. Wolle ondergoed kan je kind daarom droog en warm houden. (En onthoud: als je kiest voor een combinatie van wol en katoen, waarbij de katoen aan de binnenkant zit, zullen de mogelijkheden van de wol niet werken aangezien wol vanaf de buitenkant geen katoen kan drogen.