5 dingen die je in de herfst samen kunt doen

In de herfstvakantie draait alles om quality time en wat de Denen ‘hygge’ noemen. Maar wat kun je nou doen met al die quality time met je kind of kleinkind? We hebben vijf dingen verzameld die je in de herfst samen kunt doen, zowel binnen als buiten.


5 dingen die je in de herfst samen kunt doen

 

 

1.Tijd voor kastanjes

Kastanjes zijn geweldig. Je kunt uren bezig zijn met het verzamelen en de leuke DYI-projecten die je ermee kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen spellen verzinnen, erop tekenen of je eigen dierentuindieren maken – en dan zijn ze zelfs organisch en gemaakt van natuurlijke materialen. Als je een spel wilt spelen, kun je met een stok drie cirkels op de grond tekenen en elke cirkel een eigen puntenscore toekennen. Dan neem je wat stappen terug en werp je om de beurt een kastanje. Na vijf keer gooien kijk je wie de hoogste score heeft. Als je liever binnen zit, kun je veel creatieve ideeën vinden op Pinterest. Je zal je verbazen over hoeveel je kunt doen met slechts een doosje lucifers, een pen en een touwtje.

5 dingen die je in de herfst samen kunt doen


2. Ga vliegeren

Het herfstweer is vaak wat winderig. Gebruik dit in je voordeel door samen met je kind buiten te vliegeren. Als je er écht voor wilt gaan, kun je ook eerst zelf samen een vlieger maken. Je kunt op YouTube makkelijk een handleiding hiervoor vinden. Anders kun je een kant en klare vlieger kopen in de meeste speelgoedwinkels – misschien zijn er eisen dat er een Disney prinses op de voorkant moet staan of wat er op dit moment ook populair is bij jullie thuis.

5 dingen die je in de herfst samen kunt doen


3. Toerist in eigen stad

De meeste mensen zijn geweldig in het zoeken naar avonturen en culturele ervaringen wanneer ze op vakantie zijn – maar wanneer we thuis zijn denken om de een of andere reden de meeste van ons: “Nee dat kan ik altijd een andere keer nog doen”. Een van de activiteiten voor tijdens de herfstvakantie kan daarom zijn om dat museum te gaan bezoeken dat je de kinderen al een tijdje wilde laten zien. Als je geen specifieke plaats in gedachten hebt, ga dan naar een van de toeristische websites waar je veel ideeën kunt vinden voor te bezoeken plaatsen en evenementen.

5 dingen die je in de herfst samen kunt doen


4. Kook je favoriete maaltijden

Tijdens een drukke werkweek kan het te tijdrovend zijn om de kinderen te betrekken bij het koken van de avondmaaltijd. Echter, tijdens de vakantie is er meer tijd (en geduld) en kan het eigenlijk best leuk zijn. Je zou bijvoorbeeld samen een cake kunnen bakken of een gezonde snack die je kunt eten tijdens een picknick of mee kunt nemen naar andere activiteiten. Kleine kinderen kunnen je weer met andere dingen helpen dan je oudere kinderen. De kleintjes kunnen bijvoorbeeld roeren in de kom of de groenten wassen. De oudere kinderen kunnen ook helpen een deel van het voedsel te snijden met een kindveilig mes. Als je ideeën nodig hebt voor recepten kun je ter inspiratie de allerhande voor kids bekijken.

5 dingen die je in de herfst samen kunt doen


5. Pompoenlantaarns

Halloween komt eraan en dat betekent dat het de perfecte tijd is om samen pompoenlantaarns te maken. Alles wat je nodig hebt is een pompoen, een pen, een lepel en een scherp mes. Teken het gewenste ontwerp op de pompoen, snijd de bovenkant van de pompoen eraf en hol de pompoen uit. Daarna kun je het design dat je hebt getekend uitsnijden. Als laatste doe je een kaars in de pompoen en de bovenkant er weer op – et voilà! Je eigen pompoenlantaarn. Als je het iets geavanceerder wilt aanpakken zijn er vele patronen te vinden op het internet en video’s waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. De inhoud van de pompoen is eetbaar dus je zou bijvoorbeeld de pompoenpitten kunnen roosteren of een lekkere pompoensoep kunnen maken.

5 dingen die je in de herfst samen kunt doen

We hopen dat je een leuke herfstvakantie hebt en denk aan wollen kleding, zodat jullie allemaal lekker warm blijven ;-)