Een kijkje in de keuken bij: L. P. Hansen textielververij

De L.P. Hansen textielververij is de enige Nordic Ecolabel gecertificeerde ververij in Denemarken. Hier wordt het grootste deel van DILLING’s stoffen behandeld en geverfd. De ververij speelt een zeer bijzondere rol bij de productie van ons ondergoed. Dit is een van de kenmerken, waarmee wij ons onderscheiden van andere producenten van onderkleding.
 
Het behandelen en verven van stof is een langdurig proces dat uit meerdere fasen bestaat. Op onze ververij begint alles bij Birthe onze kleur expert. Voordat de productie van een nieuwe kleur kan beginnen, maakt Birthe eerst een kleur recept met de juiste ingrediënten om de gewenste kleurtint te krijgen. Bij het maken van een nieuw kleur recept ligt de focus op huid- en milieuvriendelijkheid.Een kijkje in de keuken bij: L. P. Hansen textielververijMet het recept van Birthe bij de hand, is de stof nu klaar om voorbehandeld te worden waarna het verfproces begint. Het voorbehandelen en kleuren worden altijd op dezelfde machines uitgevoerd. De wol krijgt eerst een enzym behandeling om de kriebelende haartjes te verwijderen, waarna de wol geverfd wordt. Het hele proces gebeurt onder toezicht om er voor te zorgen dat alles goed verloopt.Een kijkje in de keuken bij: L. P. Hansen textielververijDe wol wordt gecentrifugeerd en het katoen geperst. Dan gaat de stof in een machine, waarin het gedroogd wordt. Dit is een zeer belangrijk proces omdat de wol 20-25% krimpt. Dit zorgt ervoor dat het eindproduct niet meer dan 5% krimpt.Een kijkje in de keuken bij: L. P. Hansen textielververijDe stoffen  worden opgerold en door middel van een spanraam opgespannen. Stoffen
voor bijvoorbeeld T-shirts worden op een andere machine in rechthoekige stukken gesneden, deze gaan dan naar Litouwen waar het verder wordt gesneden en in het naaiatelier worden de stoffen aan elkaar genaaid tot bijvoorbeeld een T-shirt. Daarna worden de producten verpakt en teruggestuurd naar ons magazijn in Herning (Denemarken).