Functionality meets design

We zitten in het herfstseizoen wat betekent dat het buiten kouder begint te worden en de bladeren van de bomen beginnen te vallen. Het is een tijd waarin het een uitdaging kan zijn om je gepast te kleden voor het wisselvallige weer; het is te koud zonder jas, maar te warm voor een winterjas. Het simpele antwoord op deze uitdaging is de tussenjas.

Met de wens om de tussenjas naar een geheel nieuw niveau te brengen, hebben we onze hybride en outdoor jassen ontworpen. Daar ligt de focus op design en het gebruik van de meest duurzame en functionele materialen die mogelijk zijn. Wij bieden deze jassen aan als een tussenjas die zich aanpast aan het weer en je activiteit zonder in te leveren op comfort.


Met zorg gekozen materialen

82% van de isolerende voering van de jas is gemaakt van mulesing-vrije wol van Lavalan, die is geproduceerd met de grootste zorg voor dierenwelzijn en het milieu. De wol is temperatuurregulerend en vochtabsorberend waardoor je lichaam onder andere veel beter kan ademen dan bij het gebruik van een synthetische isolerende voering.

De wol helpt je bij het handhaven van een comfortabele lichaamstemperatuur tijdens verschillende dagelijkse activiteiten. Naast wol bestaat de isolatie voor 18% uit polylactide (PLA), een biologisch afbreekbaar polyester dat voornamelijk afkomstig is van maïszetmeel.

De buitenzijde van onze jassen is gemaakt van 100% gerecycled polyester, een sterk materiaal dat een hoge mate van duurzaamheid heeft. Gerecycled polyester is afkomstig van PET-plastic flessen, wat betekent dat het materiaal al in omloop is. Zo verminderen we het gebruik van grondstoffen. Het is een duurzame keuze die we bewust hebben gemaakt om te helpen om ons milieu te beschermen.


Functioneel ontwerp

Onze jassen zijn op maat gemaakt en hebben een slanke pasvorm. Ze zijn genaaid met de focus op beweging en pasvorm. De ritsen zijn strak met een binnenflap, zodat wind en kou buiten worden gehouden.

De mouwen van de hybride jas bestaan uit een rekbare wollen isolerende voering en hebben extra lengte met duimgaten om je handen en polsen te beschermen en te isoleren tegen de kou.
Koop hier de hybride jas.

Onze outdoor jas, is aan de andere kant, ontworpen met dezelfde duurzame buitenlaag op zowel de body als mouwen, daarom is deze meer wind- en water afstotend.
Koop hier de outdoor jas.

De vele mogelijkheden van de jassen

Onze functionele jassen zijn ongelofelijk goed voor dagelijks gebruik. Ze kunnen van en naar het werk worden gedragen, of je nu fietst of met de auto gaat. In je vrije tijd is het perfect voor sportieve activiteiten zoals wandelen, hardlopen of fietsen.

We hebben je gevraagd wanneer je onze functionele jassen draagt:

De outdoor jas heeft een mooie matte donkerblauwe kleur, perfecte pasvorm (valt zoals beschreven) en is goed genaaid met fijne details. Ik kocht het als vervanging voor een donzen tussenjas, dat lastiger was om te wassen, in de droger moest en toen verloren ging. De jas van DILLING is net zo warm en hoeft alleen op een wolwasprogramma gewassen te worden.
-Inge Bender


De hybride jas is perfect voor 's ochtends als ik in mijn koude auto stap voordat ik naar mijn werk ga. Het houdt me warm en comfortabel tijdens het rijden, en het past goed bij m’n jeans!
-Kasper Nielsen


Ik draag de outdoor jas als ik met mijn paard op stap ben. Het heeft een hoog niveau van comfort en mobiliteit tijdens het rijden, en ik word niet warm op de manier als dat gebeurde met de synthetische jassen die ik eerder heb gedragen.
-Camilla Laursen

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.

Your debug ID: