Heb je alles voor je skivakantie?


De voorjaarsvakantie is bijna aangebroken en voor vele families is dit de jaarlijkse skivakantie. Maar voordat je gaat, check je koffer nog een keer. Heb je alles?


Heb je alles voor je skivakantie?


8 dingen die je echt niet mag vergeten als je kinderen mee op skivakantie gaan

Skikleding, handschoenen en sjaals. Waarschijnlijk heb je alles wat je voor je skivakantie met de kinderen nodig hebt al ingepakt. Maar misschien is er toch nog iets waar je niet aan hebt gedacht. We hebben acht dingen opgesomd die belangrijk zijn om mee te nemen als je met je kinderen naar de sneeuw gaat.


Veiligheidsuitrusting

Skiën, snowboarden en hoge snelheid is leuk, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Daarom is het belangrijk dat je een goede skihelm aanschaft – voor zowel jezelf als voor je kinderen – en daarbij misschien ook een rugbeschermer, polsbeschermers en andere veiligheidskleding aanschaft. Het is natuurlijk van belang dat de veiligheidsuitrusting in de juiste maat is, goed past en het voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een goede skihelm, kijk dan of het een ‘CE EN 1077’ markering bevat. Dit geeft aan dat de helm voldoet aan de minimumnormen.


Effectieve zonnebrandcrème

Ook al is het koud, het is belangrijk om aan zonbescherming te denken tijdens je skivakantie. De winterzon is vaak erg sterk – en het is niet bevorderlijk dat de sneeuw de zonnestralen reflecteert. Bovendien is onze bleke winterhuid erg gevoelig en loop je risico op zonnebrand als je de hele dag van de skipiste afgaat. Daarom is het belangrijk om goede zonnebrandcrème, en het liefst ook lippenbalsem met zonbescherming, mee te nemen. Het is slim om het in je rugzak mee te nemen, zodat jij en je familie het gedurende de dag kunnen smeren.


Zonnebrillen of skibrillen

De sterke winterzon is niet alleen slecht voor je huid, maar ook voor je ogen. Het is daarom slim om te investeren in een goede zonnebril of skibril voordat je op skivakantie gaat. Zorg ervoor dat de bril goed past en niet te strak of te los zit. Het moet de hele dag fijn zitten, maar wel dusdanig stevig vast zitten dat de kinderen van de skipiste af kunnen gaan zonder dat de bril afvliegt.


Wollen ondergoed van DILLING

Er is tijdens een dag op de piste niets vervelender dan dat jij of je kind het ijskoud krijgt. Het is daarom belangrijk om je goed aan te kleden (draag meerdere lagen) en ervoor te zorgen dat de kleding warm en comfortabel is. Een goede ski-ondergoedset is van groot belang, omdat dit de laag is die je lichaam warm moet houden en zweet kan absorberen. Daarom raden we je aan om te investeren in goed ski-ondergoed. Het ondergoed is gemaakt van exclusieve merino wol, die isoleert tegen de kou en vocht absorbeert, en daardoor jou en je kinderen de hele dag warm- en drooghoudt. Daarbij komt dat merino wol, in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyester, beschermt tegen nare geurtjes en dat is een leuke bijkomstigheid als je de hele dag van de pistes afgaat. Het wollen ondergoed, dat gecertificeerd is met het Nordic Ecolabel, is beschikbaar in verschillende kleuren voor zowel de kinderen als voor mama en papa. Je kunt onze wollen ondergoed collectie hier bekijken.


Sneeuwschep en zitmat

Als je van plan bent om in de sneeuw van de lunch te genieten, vergeet dan geen sneeuwschep en een zitmat voor jou en je kinderen. Dan kun je rustig gaan zitten wanneer je trek krijgt. Met een sneeuwschep kun je een mooie picknickplek uitscheppen en als je dan zitmatten uit je rugzak haalt, vermijd je koude billen.


Handwarmers

Als je in de sneeuw gaat zitten om te lunchen en je je handschoenen uittrekt, loop je het risico dat je snel koude vingers zult krijgen. Daarom kan het handig zijn om handwarmers mee te nemen voor jou en je gezin, zodat je snel weer warme vingers zult hebben. Het kleine warme kussentje bevat een aluminiumplaatje en als je deze ‘breekt’ zal er warmte in het kussentje vrijkomen. De meeste handwarmers kun je hergebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het kussentje een paar minuten in kokend water te leggen als je thuiskomt van de piste, zodat je het de volgende dag weer kunt gebruiken.


Tussendoortjes en water

Als je de hele dag gaat skiën is het slim om tussendoortjes en water in je rugzak mee te nemen. Skiën kost veel energie, dus om te voorkomen dat jij of je kind uitdroogt of een lage bloedsuikerspiegel krijgt, is het van belang om genoeg vocht binnen te krijgen en eten binnen handbereik te houden voor als het energieniveau daalt. Een goede tip is om de rugzak te vullen met kleine chocoladerepen, want die geeft energie – en plezier – aan vermoeide kinderen. Op deze manier kunnen jullie je hopelijk vele uren op de piste vermaken.


Spelletjes en entertainment

Nadat jij en je gezin de hele dag geskied hebben, is het tijd om te relaxen en je benen ’s avonds om hoog te doen. Neem bordspelletjes, een paar goede boeken en misschien een tablet mee, zodat jij en je gezin zich nog kunnen vermaken voor het slapen gaan. Als je met de auto rijdt naar je vakantiebestemming kan het handig zijn als je ook wat leuks voor in de auto meeneemt. Download een audioboek, laat de kinderen een film kijken of neem een stripboek mee. Op deze manier kun je het aantal ‘zijn we er bijna?’ vragen verminderen.