Samen staan we weer stil bij de huid en allergieën

Samen staan we weer stil bij de huid en allergieën


Traditiegetrouw doneert DILLING opnieuw 20% van de opbrengst van Black Friday aan een goed doel. Voor het tweede jaar op rij, steunen we het Huidfonds dat zich richt op het aanbieden van kennis en begeleiding over allergieën aan hun leden, en daarmee als doel hebben het leven van mensen met huidaandoeningen te verbeteren.

Allergieën zijn een van de meest voorkomende chronische ziekten en wereldwijd treffen ze dagelijks miljoenen mensen. Naar schatting lijden ongeveer 400.000 Nederlanders aan atopisch eczeem. Hiermee staat de aandoening op de vierde plaats in de top tien van chronische ziekten in Nederland.

Hoewel allergische aandoeningen vaak niet levensbedreigend zijn, kunnen ze verschillende soorten irritaties veroorzaken die vervelend zijn in het dagelijks leven.

Onderzoek naar allergieën is altijd een zaak geweest die ons nauw aan het hart ligt, vooral omdat onze klanten onze producten heel dicht op de huid dragen.

Als bedrijf hebben we ook uit de eerste hand allergieën meegemaakt, toen onze manager van de ververij, Birthe Jensen, in de jaren tachtig een allergie voor formaldehyde ontwikkelde. Sindsdien hebben we gepassioneerd gewerkt om processen te ontwikkelen die een duurzame, allergievriendelijke productie garanderen. Zo ben je als klant altijd verzekerd van een product dat geverfd is zonder het gebruik van zware metalen, dat uitsluitend gedroogd is in de lucht en waarvan alle kriebelende wolvezels verwijderd worden met een milieuvriendelijke enzymbehandeling.

Hoewel veel mensen in Nederland last hebben van een allergie of andere verwante huidaandoeningen, wordt het feit dat deze ziekten veel ongemakken kunnen veroorzaken vaak over het hoofd gezien. Hier willen wij, samen met jullie, onze klanten, het verschil maken.

Door op vrijdag 27 november 2020 een bestelling te plaatsen op onze website, schenken wij 20% van de opbrengst aan het Huidfonds. Als klant van DILLING ontvang je altijd een duurzaam product van hoge kwaliteit, maar op deze dag steun je ook een goed doel en help je geld in te zamelen voor het Huidfonds en hun werk om het dagelijks leven van mensen met allergieën en huidaandoeningen te verbeteren .

We vroegen Jantine van ‘t Klooster van het Huidfonds naar hoe de donaties van vorig jaar zijn besteed en hoe ze van plan zijn de toekomstige donaties van DILLINGs Black Friday 2020-verkopen te besteden.


Samen staan we weer stil bij de huid en allergieën


Waar is de donatie van DILLING in 2019 aan besteed?

De donatie van Black Friday van DILLING in 2019 ging naar ons lopende project, Huidhelden. Bij deze campagne van het Huidfonds draait het om het accepteren dat ieders huid 'anders' is. Mensen met een huidaandoening krijgen een platform om hun persoonlijke verhaal te vertellen. Door mensen met een huidaandoening te helpen hiermee om te gaan en het te accepteren, hopen we het dagelijkse leven van onze leden te verbeteren.

Met betrekking tot de donatie van DILLING hebben we een deel van het geld gebruikt om de boodschap over de campagne te verspreiden. Meer specifiek, hebben we folders met patiënteninformatie gemaakt en verschillende vormen van campagnemateriaal gemaakt (inclusief twee video's en tien interviews) en verspreid via onze website en socialmediakanalen.


Op welke gebieden denk je dat de donatie van DILLING een verschil kan maken voor jouw organisatie?

We zullen doorgaan met het ontwikkelen van campagnemateriaal in de vorm van video's, interviews en foto's, en het promoten van de Huidhelden-campagne om ervoor te zorgen dat we de boodschap overbrengen op de 1,2 miljoen mensen in Nederland die een huidziekte hebben, en de rest van de wereld.


Het werk dat we samen steunen

Door het inzamelen van fondsen verhogen we de kwaliteit van leven voor mensen met een huidaandoening en maken we de wereld elke dag een beetje mooier.

Bij het Huidfonds weten we hoe belastend een huidallergie voor je kan zijn. Wij vinden het daarom belangrijk je zo goed mogelijk te informeren.

Meer informatie over de organisatie vind je op hun website: huidfonds.nl.