Samen zullen we stilstaan bij allergieën

Ook dit jaar hebben we ervoor gekozen om geen sale te hebben op Black Friday, maar in plaats daarvan zullen we werk steunen dat ons nauw aan het hart ligt als fabrikant van biologische en duurzame kleding.


Samen zullen we stil staan bij allergieën


Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het werk te steunen dat het leven voor kinderen en volwassenen met astma en allergieën makkelijker maakt. In Nederland ondersteunen we de goededoelenorganisatie ‘het Huidfonds’. We zullen 20% van de opbrengst op Black Friday in Nederland doneren.

“Kinderen en volwassenen dragen onze kleding direct op de huid. Daarom hebben we meer dan 20 jaar gewerkt om de kleding vrij te maken van chemicaliën om de gevoelige huid te beschermen. Tegenwoordig zijn de wol en het katoen biologisch en verven we zonder zware metalen en schadelijke chemicaliën. Onze klanten omarmen ons concept en nu willen we iets terugdoen”, vertelt de directeur Morten Dilling.


Het verhaal van een gezin

Veel gezinnen hebben op de een of andere manier last van astma en allergieën en het kan moeilijk zijn om te weten hoe je jouw naasten het beste kunt helpen. Hieronder kun je lezen hoe eczeem Tina Baggesen en haar kinderen beïnvloedde en hoe ze uiteindelijk hulp kreeg van de Deense vereniging ‘Astma-Allergieën Denemarken’ en antwoorden kreeg op haar vragen over hoe ze haar kinderen kon helpen aan een beter dagelijks leven.

 


Samen zullen we stil staan bij allergieën


De onzekerheid is er niet meer


Wanneer je kinderen eczeem hebben, kan het voor ouders moeilijk zijn om met de onzekerheid te leven of je het juiste doet. En wat doe je dan om je kind te helpen?

De onzekerheid is vaak een groot onderwerp voor ouders en kinderen met zowel astma, allergieën, hooikoorts en eczeem. Want hoe help je je kind wanneer een overgevoeligheid plotseling alles in je dagelijkse leven bepaalt? Dit is een vraag die Tina Baggesen, moeder van Simon en Sara, zichzelf vaak stelde, toen de kinderen klein waren en ze allebei steeds meer met eczeem begonnen te worstelen.

- Sara’s eczeem begon ongeveer toen zij naar de kleuterschool ging. En eigenlijk gingen er meerdere jaren voorbij voordat ik besefte dat Sara hulp nodig had. Ik dacht dat ik het beste voor haar deed door haar geen huidlotion te geven. Maar toen bleek dat helemaal verkeerd te zijn, vertelt Tina Baggesen, die lid is van ‘Astma-Allergieën Denemarken’.

- In de periodes waarin Simon heel erg eczeem had, heb ik soms het gevoel gehad dat ik hem niet kon helpen. Uiteindelijk ging ik naar de school van de organisatie voor eczeem en dit was erg fijn. Hier ontmoette ik veel andere mensen die in dezelfde situatie zitten, zegt ze.


Een hulp voor het dagelijks leven

Het is de patiëntenvereniging ‘Astma-Allergieën Denemarken’ die onder andere eczeem seminars organiseert waar Tina Baggesen hulp en advies kreeg om het eczeem van de kinderen aan te pakken. De vereniging werkt voor een beter leven voor iedereen met astma, allergieën, hooikoorts en eczeem. Dit gebeurt bijvoorbeeld door lessen voor gezinnen die kennis willen opdoen en advies willen met betrekking tot preventie en behandeling.

Nu is Simon 7 jaar en Sara 11 jaar. Voor beiden geldt dat eczeem niet meer hun dagelijks leven met school- en vrijetijdsactiviteiten beïnvloed.

- Wat heel goed voor Sara heeft gewerkt is om preventief met veel lotions te smeren. Simon lijkt nu geen problemen te hebben, zegt Tina, maar ze is zich in het dagelijks leven erg bewust van welke producten ze koopt.

We zijn er voor 100 procent zeker van dat de producten die we kopen goed moeten zijn. Over dit onderwerp krijgen we veel nuttige kennis en informatie via het ledenmagazine van ‘Astma-Allergieën Denemarken’ en dat waarderen wij enorm.Het werk dat samen ondersteunt


Door het inzamelen van fondsen verhogen we de kwaliteit van leven voor mensen met een huidaandoening en maken we de wereld elke dag een beetje mooier.

Bij het Huidfonds weten we hoe belastend een huidallergie voor je kan zijn. Wij vinden het daarom belangrijk je zo goed mogelijk te informeren.

Meer informatie over de organisatie vind je op hun website: https://huidfonds.nl/