Waarom wol fantastisch is voor de zomergarderobe van je kind


Velen associëren wol met koude en donkere maanden, waarin we onze kinderen warm en droog proberen te houden. Maar eigenlijk is wol ook een van de beste materialen om je kind in te kleden gedurende de zomermaanden. Het heeft een verkoelend effect en het houdt je kind droog.Waarom wol fantastisch is voor de zomergarderobe van je kind


KOEL WANNEER HET WARM IS, WARM WANNEER HET KOUD IS

Het is welbekend dat wol je kind lekker warm houdt, maar dat is maar een gedeelte van het verhaal. Het unieke van wol is dat het ook helpt om de lichaamstemperatuur te regelen. Het geheim zit hem in de luchtige structuur van de wolvezels die zorgt voor een isolerend effect. Dit betekent dat het je lichaam warm houdt wanneer het koud is en koel houdt wanneer het warm is. De luchtige wolvezel absorbeert een gedeelte van het vocht dat het lichaam afgeeft terwijl de lucht- en lichaamstemperatuur het vocht verdampt. En voilà! De dunne laag van de wol helpt je kind een comfortabel lichaamstemperatuur te behouden zonder te zweten of het koud te hebben. Perfect voor het wisselvallige Nederlandse weer.


WOL IS GEWELDIG VOOR HET AFVOEREN VAN VOCHT

Wol heeft ook de speciale eigenschap dat het tegelijkertijd zowel vocht absorbeert als waterafstotend is. Dit betekent dat wol vocht absorbeert zonder dat het aan de buitenkant nat aanvoelt. De vocht blijft binnen in de wolvezel zitten en verdampt vanaf daar, zonder dat de kleiding vochtig of nat aanvoelt. Merino wol kan tot wel 33% van zijn eigen gewicht aan vocht absorberen zonder dat het aan de buitenkant van het materiaal merkbaar is. Daarom is wol een van de beste stoffen om ons kind in te kleden.


WOL BIEDT HOGE UV-BESCHERMING

Geloof het of niet, maar een dunne laag van wol biedt betere bescherming tegen de zon dan katoen, zijde en polyester wanneer deze op dezelfde manier gebreid zijn. Dit komt doordat de structuur van de wol, de UV-straling absorbeert in plaats van door de stof laat komen. Toch kan wollen ondergoed op zichzelf staand niet als zonnebescherming dienen. Maar een dunne merino wollen T-shirt in de zomergarderobe kan een grote aanvulling zijn op zonnebrandcrème, schaduw en andere adviezen over slimme zonnebescherming.


LICHT EN JEUK-VRIJ

Merino ondergoed is dun, licht, zacht en mooi! Het is een oude mythe dat alle wol jeukt. Hier bij DILLING hebben we een behandeling voor de wol ontwikkeld die de kriebelende vezels van de wol verwijderd door enzymen te gebruiken die ook in de meeste wasmiddelen zitten. Op deze manier wordt de wol zacht genoeg voor zelfs de meest gevoelige babyhuid, terwijl de prachtige eigenschappen van de wol die we hierboven beschreven hadden, worden behouden. Het is dus niet nodig om het dunne wollen ondergoed op te bergen, het zou het hele jaar door op de plank moeten liggen.