Welke wolsoort moet je kiezen?

Wij bieden verschillende wolsoorten aan. Het kan soms lastig zijn om te weten welke je moet kiezen. Daarom hebben we geprobeerd om een overzicht te maken.

Al onze wol wordt geproduceerd met duurzaamheid in gedachten. De wol wordt geverfd in onze milieuvriendelijke ververij in Denemarken, die gecertificeerd is met het Nordic Ecolabel*.
In de ververij gebruiken we alleen de meest zuivere verfspullen en wordt er tijdens het productieproces geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën of zware metalen. Het is daarom vooral de soort behandeling, de dikte van de wolvezel en de breitechniek die de wolsoorten van elkaar onderscheid.


 

KIES VOOR BIOLOGISCHE MERINOWOL ALS 

01.
Kies voor biologische
merinowol als...


Onze biologische merinowol is voor wie houdt van de meest pure en milieuvriendelijke wolsoort die je maar kunt bedenken. Je kunt dit type herkennen aan de kleine ‘ECO’ label. De wol wordt behandeld en geverfd in onze milieuvriendelijke ververij in Denemarken. Hier ondergaat de wol een 16-uur durende enzymenbehandeling, waarbij alle kriebelende haren van de wol worden verwijderd. Dit zorgt ervoor dat de wol heerlijk zacht is. De wolvezel is ruw, ofwel onbehandeld, en de natuurlijke eigenschappen van wol om te isoleren, vocht te absorberen en te beschermen tegen nare geurtjes blijven daardoor intact.

Lees meer...

De breitechniek die wordt gebruikt is 1/1 rib en dat betekent dat de stof erg flexibel is en een beetje rekt tijdens het dragen.

Het krijgt de originele pasvorm weer terug na het wassen. Bovendien is deze wolsoort ook verkrijgbaar in een brede rib (8/1), wat de stof een mooi gestreepte structuur geeft.

Met de biologische merinowol is het erg belangrijk om je te houden aan de wasvoorschriften, anders ruïneer je de wol. De producten van biologische merinowol moeten gewassen worden met wolwasmiddel op het wolwasprogramma van 30 graden.


 

KIES VOOR EXCLUSIEVE MERINOWOL ALS 

02.
Kies voor exclusieve
merinowol als...


Onze exclusieve merinowol is voor wie houdt van een gladde en zachte wol in een sportief design. Dit is wol van een fijne kwaliteit die gemaakt is van een bijzonder dunne draad. Dit betekent dat de exclusieve wol zelfs nog zachter is dan onze biologische merinowol. Vandaar ook de term’ exclusief’. Hoe dunner de draad van de wol is, hoe duurder het wordt. Je zult daarom zien dat de producten van exclusieve merinowol in vergelijking met de producten van biologische merinowol duurder zijn.

Lees meer... De exclusieve merinowol is enkel-draads gebreid, wat betekent dat het glad is en de stof aansluit. De stof behoudt daardoor zijn pasvorm wanneer je het draagt.


 

KIES VOOR EXCLUSIEVE MERINOWOL ALS 

KIES VOOR MERINOWOL/ZIJDE ALS 

03.
Kies voor merinowol/zijde als...


Onze merinowol/zijde producten zijn voor wie zichzelf graag elke dag trakteert op een beetje luxe. Zijde maakt deze stof zowel de zachtste als de lichtste wol van onze collectie. Zijde deelt de natuurlijke eigenschappen van de wol en is zowel goed in vocht absorberen als in het lichaam op een goed temperatuur te houden.

Lees meer... De breitechniek die wordt gebruikt is een 1/1 rib en dat betekent dat de stof erg flexibel is en een beetje rekt tijdens het dragen. Het krijgt de originele pasvorm weer terug na het wassen. De producten van merinowol/zijde kunnen doorschijnend lijken doordat het zo’n dunne stof is. Deze producten moeten gewassen worden met wolwasmiddel op het wolwasprogramma van 30 graden.

Houd er rekening mee dat dit product is gemaakt van Moerbeizijde. Deze zijde komt uit China en wordt geproduceerd door zijderupsen. Het is de cocon van de zijderups die wordt gebruikt voor de garen. Om een lange draad van hoge kwaliteit te verkrijgen, wordt de cocon met de zijderups binnenin gekookt. Gekookte zijderupsen zijn een delicatesse in Azië en worden gegeten door de lokale bevolking. Het zou niet mogelijk zijn om dezelfde hoge kwaliteit van zijde te bereiken, als het beestje zich eerst uit de cocon zou kunnen kauwen, omdat de draad dan in vele korte draden zou worden gescheiden. Dat is de reden waarom deze methode wordt gebruikt. 

KIES VOOR GERIBDE MERINOWOL ALS 

04.
Kies voor geribde merinowol als...


Onze geribde merinowol is voor wie houdt van een lichte en luchtige stof in een trendy design. Dit is een biologische wolsoort, maar de breitechniek die gebruikt wordt onderscheidt het van onze originele biologische wolsoorten. Bij de geribde wol wordt een 4/2 rib breitechniek gebruikt, waardoor de stof een prachtige structuur krijgt. Dit betekent ook dat de stof de meest flexibele is van alle wolsoorten.

Lees meer... Onze geribde wol ondergaat een ‘naturetexx plasma’ behandeling. Dit is een elektrische schokbehandeling die ervoor zorgt dat de wol erg zacht en makkelijk te wassen is. De wolvezel is ruw, ofwel onbehandeld, en de natuurlijke eigenschappen van wol om te isoleren, vocht te absorberen en te beschermen tegen nare geurtjes blijven daardoor intact.

We raden aan om alle wolproducten te wassen met wolwasmiddel op het wolwasprogramma van 30 graden.


 

KIES VOOR GERIBDE MERINOWOL ALS 

KIES VOOR MERINOWOL VAN TERRY ALS 

05.
Kies voor merinowol
van terry als...


Onze wol van terry is voor wie houdt van een zachte en dikke wolsoort. Dit is een biologische wolsoort, maar de breitechniek die gebruikt wordt onderscheidt het van onze originele biologische wolsoorten. De stof is gebreid als terry, waardoor het vanbinnen zacht en wollig is terwijl de stof van buiten glad is. De wol van terry is niet geschikt als ondergoed, maar wel als tussenlaag voor koude dagen of zomernachten.

Lees meer...Onze wol van terry ondergaat een ‘naturetexx plasma’ behandeling. Dit is een elektrische schokbehandeling die ervoor zorgt dat de wol erg zacht en makkelijk te wassen is. De wolvezel is ruw, ook wel onbehandeld genoemd, en de natuurlijke eigenschappen van wol om te isoleren, vocht te absorberen en te beschermen tegen nare geurtjes blijven daardoor intact.

We raden aan om alle wolproducten van terry te wassen met wolwasmiddel op het wolwasprogramma van 30 graden.


 

KIES VOOR MERINO WOLFLEECE ALS 

06.
KIES VOOR
MERINO WOLFLEECE ALS...


Onze wolfleece is voor jou, als je een zachte en pluizige kwaliteit wil die je kind warm houdt, zelfs op de koudste dagen. De wolfleece producten zijn niet bedoeld als ondergoed, maar eerder als een warme tussen- of buitenlaag voor bijvoorbeeld de kinderwagen of een autorit. Om deze speciale structuur te bereiken, hebben we een stof gebreid als een 1/1 rib en vervolgens geborsteld met een speciale machine, totdat de stof deze pluizige structuur krijgt. De breitechniek geeft de wolfleece een mooie flexibiliteit. 

KIES VOOR MERINO WOLFLEECE ALS 

*Met uitzondering van onze grijs melange wol en onze wol/zijde producten.