Wol. Wol? Wol!

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen de verschillende soorten wol die wij aanbieden, omdat mensen geen idee hebben voor welk product ze moeten kiezen. Daarom leggen we dat in deze post tot in detail uit.

Wol. Wol? Wol!


Ten eerste willen we benadrukken dat wij al meer dan 100 jaar wollen ondergoed maken. De reden dat wij al zo lang fan zijn van dit materiaal is omdat het unieke eigenschappen heeft, die wij hebben leren waarderen en kunnen toepassen op de meest ideale manier.
Merino wol – dat is de wol waar wij onze producten van maken – is, naast heel zacht, temperatuur regulerend en zweet absorberend, ook de ideale keuze voor mensen die last hebben van allergieën en mensen die bewust bezig zijn met duurzaamheid.
 
Voor de milieuactivisten
Voor onze milieubewuste klanten, hebben we een grote selectie onderkleding gemaakt van ‘organische merino wol’. De wol heeft een 16-uur durende enzymbehandeling gehad om de jeukende haren uit de wol te verwijderen, zodat de wol heerlijk zacht aanvoelt op de huid. De wol komt uit Patagonië in Argentinië, waar geen mulesing wordt toegepast. Dankzij een strikte en regelmatige controle kunnen wij garanderen dat de wol 100% organisch is en dat er geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt in het productieproces. Dit is vooral van belang voor de kleintjes, die een gevoelige huid hebben – maar zorgt er ook voor dat je zelf met een gerust hart kunt genieten van de producten. De brei-techniek is rib gebreid en je kunt deze producten herkennen aan het kleine groene ‘BIO’ label.

Voor de sportievelingen
Onze sport collectie is gemaakt van exclusieve merino wol. Deze wol is gemaakt van bijzonder fijne kwaliteit, van extra dunne draad. Dat houdt in dat de exclusieve wol nog zachter is dan de organische merino wol – vandaar de term exclusief. De wol is enkel gebreid, wat ervoor zorgt dat de wol niet doorschijnend is. De producten van exclusieve merino wol zijn daarom perfect als sportkleding. Je kunt deze producten onder andere vinden in de categorie: “Thermo Kleding”.

Voor de ‘newbies’
Voor mensen met een uitzonderlijk gevoelige huid, die bang zijn dat wollen kleding jeukt, is het goed om te beginnen met de ‘merino wol/zijde’ mix. Dit materiaal is rib gebreid, een stuk lichter dan de andere kwaliteiten en geeft een heerlijk zacht/soepel gevoel op de huid.
 

Wol. Wol? Wol!