Allergievriendelijke kleding

Allergievriendelijke kleding

Allergie is een van de meest voorkomende chronische ziekten die het dagelijks leven van miljoenen mensen wereldwijd beïnvloeden. Bij DILLING hechten we veel waarde aan het verminderen van allergieën en gevoeligheden. Zozeer zelfs, dat we de afgelopen drie jaar 20% van onze omzet van Black Friday hebben gedoneerd aan zeven nationale allergieorganisaties. Lees hier meer over onze samenwerking met deze organisaties.

*Gebaseerd op een interview met DAAB, Deutscher Allergie – und Asthmabund.

Dagelijkse chemicaliën

Elke dag komen we in contact met honderden verschillende chemicaliën. Door de lucht die we inademen, het voedsel dat we eten en de kleding die we dragen. De chemicaliën worden toegevoegd om het product te verbeteren, maar veel ervan zijn schadelijk en worden in verband gebracht met gezondheidsproblemen zoals allergieën en hormoonontregeling.

Bij DILLING produceren we alleen producten die natuurlijk, schoon en allergievriendelijk zijn. We zijn ons er terdege van bewust dat de producten die zich het dichtst bij jouw huid bevinden, vrij moeten zijn van schadelijke stoffen, chemicaliën en mogelijke allergische reacties. Verontreinigende stoffen kunnen de huidbarrière irriteren en verstoren, en een ontstoken huid wordt meer doorlaatbaar voor andere verontreinigende stoffen, zoals allergenen. Een gezonde, intacte huid biedt een goede bescherming tegen veel invloeden van buitenaf, daarom is het belangrijk dat de huid gezond en weerbaar is.

Kinderen zijn vatbaarder

Kinderen hebben een meer doorlatende huid en metaboliseren chemicaliën niet op dezelfde manier als volwassenen, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor irriterende stoffen. Daarom horen we zoveel over huiduitslag, eczeem en andere huidproblemen tijdens het eerste jaar van onze kinderen. De huid van een baby vereist een gevoelige huidverzorging en een goede bescherming tegen allergieveroorzakende chemicaliën in hun kleding.

Een van de beste manieren om jouw kinderen te beschermen, is door ze in natuurlijke materialen te wikkelen zonder schadelijke chemicaliën of zware metalen. De producten van DILLING zijn gemaakt van biologische merinowol en katoen, vrij van schadelijke chemicaliën - geproduceerd om jouw kinderen de best mogelijke start van hun leven te geven.

Is jouw sportkleding giftig?

Lichaamsbeweging is belangrijk voor een gezonde huid omdat het de doorbloeding verbetert en verontreinigende stoffen van het lichaam afvoert. Tegelijkertijd heeft een zweterige huid de neiging om op te zwellen en meer doorlaatbaar te worden voor verontreinigende stoffen, wat betekent dat de kleding die je draagt een potentieel risico kan vormen. Dit komt omdat het aan de huid plakt en veel wrijving met zich meebrengt.

Dus wat kan je doen? Draag sportkleding en activewear zonder schadelijke chemicaliën. Zoek naar de volgende labels voor een veiligere en schonere keuze: Oeko-Tex100, GOTS, Bluesign, Cradle to Cradle, EU Ecolabel, Blue Angel en natuurlijke textiellabels zoals Toxproof, IVN Naturtextil Better en Best.

De impact van giftige chemicaliën in je kleding

Een beschadigde huid is een last voor ons welzijn en kan de gezonde ontwikkeling van kinderen ernstig aantasten. Contactallergie gaat bijvoorbeeld vaak gepaard met een jeukende huidontsteking, om nog maar te zwijgen van pijnlijke blaren en kloven in de huid. Voor zowel kinderen als volwassenen is dit behoorlijk oncomfortabel. Om het nog erger te maken, kunnen nieuwe verontreinigende stoffen en ziekteverwekkers zoals bacteriën of huidschimmel de huid binnendringen wanneer je krabt. Huidontsteking kan ook psychologische effecten hebben. Wanneer jij of jouw kinderen pijn hebben, is het moeilijk om te ontspannen of te slapen, wat stressvol kan zijn.

Het regelmatig dragen van schadelijke chemicaliën naast je huid kan chronische ontstekingen van de huid veroorzaken, die vrij moeilijk te genezen zijn. Maar ook contactallergieën zijn zeer belastend, omdat ze niet kunnen worden genezen en een aanzienlijke impact hebben op het dagelijks leven en jouw algehele kwaliteit van leven.

Onze allergievriendelijke kleding en ondergoed

Het verstrekken van allergievriendelijke kleding heeft ons altijd nauw aan het hart gelegen, vooral omdat je de kleding direct op je huid draagt. Als bedrijf hebben we allergie uit de eerste hand ervaren toen onze voormalige kleurmeester, Birthe Jensen, in de jaren '80 allergie ontwikkelde op basis van formaldehyde. Sindsdien hebben we onvermoeibaar gewerkt om onze klanten kleding te bieden die vrij is van zware metalen en schadelijke chemicaliën.

Het betekent dat wanneer je kleding of ondergoed van DILLING koopt, je er zeker van bent dat het natuurlijk, biologisch en duurzaam is gemaakt. Je hoeft je eenvoudigweg geen zorgen te maken wanneer jouw kind aan zijn of haar mouw zuigt en je hoeft jouw kleding ook niet te wassen voor gebruik, omdat er geen sporen van schadelijke chemicaliën zijn.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.

Your debug ID: