Een afscheid van overconsumptie

Bij DILLING produceren we al vier decennia schone producten, en dat zullen we ook in 2024 blijven doen. Tegenwoordig zijn de meeste producten van DILLING gecertificeerd met het Nordic Swan Ecolabel, geproduceerd in Europa en geverfd in onze eigen ververij zonder schadelijke chemicaliën in Denemarken. De schapen die de merinowol leveren, leven onder goede omstandigheden met voldoende ruimte om vrij rond te lopen.

Elk jaar werken we eraan om onze toeleveringsketen nog schoner te maken en in 2023 is meer elektriciteit in onze Deense ververij omgezet naar hernieuwbare energie met zonnepanelen.

Naast onze focus op schone productie, hebben we ook een brandend verlangen om samen met jou een verschil te maken in het nieuwe jaar. We hopen dat we samen kunnen bijdragen aan het creëren van betere consumptiegewoonten. Het klimaat staat onder enorme druk, terwijl overconsumptie en overproductie nog steeds snel toenemen.

Onze hoop is dat we dit jaar een beweging kunnen starten die de ongelukkige trend tegengaat waarbij tot 50% van de kleding in een kledingkast al minstens een jaar niet gebruikt is.* Samen moeten we afscheid nemen van de aankopen die we niet nodig hebben, en dit zal een focus zijn bij DILLING in 2024.

*Bron: Europees Parlement.

Doe mee met de beweging

Het lijkt misschien een paradox dat wij als bedrijf de strijd aangaan om kledingconsumptie te verminderen, terwijl DILLING alleen kan blijven bestaan omdat jij onze producten koopt.

Maar in onze ogen moeten we de moed hebben om iets te veranderen en garderobeschaamte om te zetten in garderobevreugde. Zo stelt ook Else Skjold, een Deense docent aan de Koninklijke Deense Academie, die expert is op het gebied van duurzame mode en kledingconsumptie. Dit betekent niet dat je nooit meer kleding moet kopen. Het doel is dat je met een kritische blik kijkt naar de kleding die je koopt en dat je het ziet als een langetermijninvestering.

Samen maken we een verschil

Bij DILLING hopen we dat je samen met ons probeert overconsumptie en kledingverspilling in het nieuwe jaar terug te dringen. In 2023 hebben we de kiem al gelegd door een nieuwe reparatiehandleiding te introduceren en ons te richten op de weg naar minder textielafval. Ook hebben we inzichten gegeven over hoe de levensduur van wollen kleding uitgebreid kan worden door recycling.

Het is nodig om over te gaan tot actie en samen kunnen we een verschil maken, zowel in 2024 als in de jaren die volgen.

Kortingen

Het lijkt misschien tegenstrijdig dat we minder consumptie aanmoedigen terwijl we af en toe kortingen en aanbiedingen geven. Deze mogen op geen enkele manier het kritisch denken ondermijnen en we willen overconsumptie niet aanmoedigen. We zijn nog steeds voorstanders van bewust consumeren en moedigen je aan om elke aankoop te beschouwen als een langetermijninvestering.

We streven ernaar om samen met onze klanten een gemeenschap te creëren waarin zoveel mogelijk mensen bijdragen aan het veranderen van onze consumptiegewoonten. Hoe meer, hoe beter. Daarom zien we kortingen en aanbiedingen als een manier om mensen te bereiken die onze milieuvriendelijke, hoogwaardige kleding van pure, natuurlijke materialen nog niet hebben ervaren. Door af en toe een goede korting te geven, bereiken we meer mensen, wat volgens ons nodig is in een wereld met een overaanbod aan slecht geproduceerde kleding tegen een te lage prijs. Het stelt mensen die ons al kennen ook in staat om onze kleding voor een goede prijs te kopen wanneer hun kinderen groter worden of als ze nieuwe kleding nodig hebben.

Tegelijkertijd biedt het ons de mogelijkheid om collectief nog meer te investeren in milieuvriendelijke productie en vele andere positieve initiatieven ten behoeve van onze planeet. We zouden dit alles niet kunnen doen zonder jullie steun en die van vele anderen. Alleen samen kunnen we bijdragen aan verandering.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.