Samen focussen we ons weer op astma en allergieën

Allergische ziekten behoren tot de meest voorkomende chronische ziekten en beïnvloeden wereldwijd het dagelijks leven van miljoenen mensen. Naar schatting lijden ongeveer 400.000 Nederlanders aan atopisch eczeem. Hiermee staat de aandoening op de vierde plaats in de top tien van chronische ziekten in Nederland.

Ondanks het grote aantal mensen in Nederland dat lijdt aan allergieën, astma of andere aanverwante ziekten, krijgen deze chronische ziekten weinig aandacht. Hier willen wij, samen met u onze klanten, het verschil maken.

Wederom doneren we - in plaats van kortingen op Black Friday - 20% van de omzet van Black Friday aan een goed doel. Door op vrijdag 26 november 2021 een bestelling te plaatsen op onze website, doneren we samen voor het derde jaar op rij 20% van de omzet aan het Huidfonds dat zich richt op het aanbieden van kennis en begeleiding over allergieën aan hun leden, en daarmee als doel heeft het leven van mensen met huidaandoeningen te verbeteren.

Bekijk dit om te zien waarom jouw steun een verschil zal maken voor gezinnen met astma en allergieën

Hoewel allergische aandoeningen vaak niet levensbedreigend zijn, kunnen ze verschillende soorten irritaties en ongemakken veroorzaken die kunnen leiden tot een verminderde kwaliteit van leven. Dit hebben Trine en haar twee oudste kinderen, Karla en Alfred, aan den lijve ondervonden. We bezochten Trine en haar familie om meer te weten te komen over hun dagelijks leven met astma en allergieën.

Producten die jij en je kinderen direct op de huid kunnen dragen

Onderzoek naar allergieën is ons altijd nauw aan het hart geweest, vooral omdat onze klanten onze producten vaak direct op de huid dragen.

Als bedrijf hebben we allergieën ook van dichtbij meegemaakt toen - in de jaren '80 - onze voormalige verfmeester, Birthe Jensen, een ernstige formaldehyde-allergie ontwikkelde. Sinds haar diagnose hebben we hartstochtelijk gewerkt om processen te ontwikkelen die een productie zouden garanderen die zowel milieuvriendelijk als allergievriendelijk is. Dit betekent dat je er altijd zeker van bent dat jouw DILLING-product is geverfd zonder het gebruik van zware metalen en uitsluitend met lucht is gedroogd. Uit je merinowolproducten worden de jeukende haren verwijderd met een milieuvriendelijke enzymbehandeling of elektriciteit - en onze producten zijn altijd vrij van schadelijke chemicaliën.

We vroegen Marijne Landman van het Huidfonds hoe de donatie van vorig jaar is besteed en hoe ze van plan zijn de Black Friday-donatie van dit jaar te besteden.

Waar is de donatie van DILLING uit 2020 aan besteed?

In 2020 ontving het Huidfonds een mooie bijdrage van bijna 4.000 euro van Dilling. Deze bijdrage heeft ondersteuning gegeven aan onze publiekscampagne ‘Huidhelden’. Met dit project richt het Huidfonds zich op acceptatie van de huid die ‘anders’ is. In deze campagne krijgen mensen met een huidaandoening een platform om hun persoonlijke verhaal te vertellen en een gezicht te geven. Door mensen met een huidaandoening te helpen bij het omgaan en accepteren van hun huidaandoening willen we bereiken dat mensen met een huidaandoening een betere kwaliteit van leven ervaren.

Op welke gebieden kan de donatie van DILLING vanaf dit jaar het verschil maken?

Een huidallergie kun je krijgen wanneer je huid in contact komt met een allergeen of andere stof waar je (over)gevoelig voor bent. Een allergische reactie van je lichaam kan zich op allerlei manieren uiten, zoals in je luchtwegen, je spijsverteringskanaal of in een shock. Het kan zich echter ook uiten op je huid. Deze kan zwellen, droog, schraal, rood of branderig worden. Ook kun je last krijgen van jeuk.
Bij het Huidfonds weten we hoe belastend een huidallergie kan zijn. Met jouw steun vergroten we de kennis over allergieën bij het algemene publiek, bijvoorbeeld door ons project Huidhelden en het communiceren via sociale media en vakbladen, en helpen we mensen met allergieën om de juiste hulp te vinden. Omdat we volledig afhankelijk zijn van giften, is jouw steun hierbij onmisbaar.

Het werk dat we samen steunen

Door het inzamelen van fondsen verhogen we de kwaliteit van leven voor mensen met een huidaandoening en maken we de wereld elke dag een beetje mooier. Bij het Huidfonds weten we hoe belastend een huidallergie voor je kan zijn. Wij vinden het daarom belangrijk je zo goed mogelijk te informeren.

Meer informatie over de organisatie vind je op hun website: huidfonds.nl

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.