Wat is kleding met UV-bescherming?

Onze kleding beschermt ons tegen veel dagelijkse irriterende stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Zo ook tegen de gevaarlijke UV-stralen van de zon in de zomer waaraan de huid blootstaat.

Om de huid nog beter te kunnen beschermen, is er speciale beschermende UV-kleding. Deze heeft een UV-beschermingsfactor van ten minste 50 UPF en kan uit polyester, katoen, nylon of elastomeer bestaan. Daarom voelen veel kledingstukken verschillend aan.
De kleding is geschikt voor het zwemmen en vrije tijd. Wij bieden de producten aan voor dames, heren, kinderen en baby's.

De draden van de kleding met UV-bescherming worden bij de productie zo nauw genaaid dat de zonnestralen niet door de kleding op de huid kunnen komen. Sommige bedrijven gebruiken extra chemicaliën om de bescherming tegen de zon te verhogen. DILLING ziet af van extra chemicaliën. We naaien de draden zo nauw dat ongeveer 98% van de UV-stralen wordt tegengehouden. Daarom is de kleding met UV-bescherming ook voor de gevoelige huid geschikt.

UPF staat voor Ultraviolet Protection Factor. UPF geeft aan hoeveel bescherming de kledingstukken bieden. Bij een UPF van 50+ gaat nog slechts ongeveer 2 % van de stralen door de beschermende kleding.

 UV-bescherming

 

DILLING UV-beschermende kleding voor de hele familie – ontdekt het nu!

De UV-producten van DILLING zijn vanuit verschillende gezichtspunten getest. Hier werd gecontroleerd of de kleding ook onder sterke bestraling de UPF 50+ kan tegenhouden. Ook na vijf wasgangen en tijdens het zwemmen in chloor- en zoutwater werden de kledingstukken getest. Ook werd de belasting onder spanning getest wanneer bijv. een te kleine maat werd gedragen. Daarom moet van te voren de passende maat worden gekocht omdat we alleen op deze manier de positieve eigenschappen kunnen garanderen. DILLING bereikte bij alle tests het hoogste cijfer van alle geteste UV-beschermende producten.

Bij het naleven van de verzorgingshandleiding krimpt de kleding nauwelijks. De kleding met UV-bescherming mag bij maximaal 40°C in de wasmachine worden gewassen. De kledingstukken mogen niet gedroogd en gestreken worden.