Hoe motten te vermijden

Hoe motten te vermijden

Het is geen geheim dat we dol zijn op wol en zijn geweldige eigenschappen. Maar helaas zijn motten dat ook. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot dragen/ gebruik, opberging en reiniging. We hebben hier vier adviezen om motten te vermijden en je producten te beschermen, zodat ze lang meegaan.

Draag/ gebruik je wollen kleding

Als je je kleding draagt/ gebruikt, is het makkelijk om de motten weg te houden. Motten vallen kleding die vaak wordt gedragen/ gebruikt niet aan. Als je wollen kleding daarentegen wekenlang ongebruikt/ ongedragen is, is het belangrijk dat je onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Bewaar je wollen kleding in luchtdichte zakken of dozen

Door je schone wollen kleding in luchtdichte zakken of dozen op te bergen, is het voor de motten niet mogelijk om door te dringen tot je kleding. Ook als je een mottenplaag hebt meegemaakt, raden we aan om de kleding daarna in luchtdichte zakken of dozen te bewaren om ervoor te zorgen dat eventuele overlevende larven geen zuurstof krijgen.

Houd je kast schoon

Huisstof is in alle huizen aanwezig en het is vooral moeilijk om het te vermijden in een kast of slaapkamer waar je vaak je kleding opbergt. Stof en vuil kunnen motten echter aantrekken. Daarom is het een goed idee om je kast regelmatig te stofzuigen en schoon te maken.

Voeg een geur toe

Cederhout, lavendel en citroen hebben meerdere goede eigenschappen: ze hebben een heerlijke geur, maar ze kunnen ook helpen om motten weg te houden. Daarom kan het helpen om cederhout toe te voegen of gedroogde bloemen in een stoffen zakje te doen en deze in de zak of doos te doen waar je je wollen kleding opbergt.

In geval van een mottenplaag

Helaas kunnen er mottenplagen plaatsvinden. Je kunt dan het beste je kleding wassen en drogen. Als het helemaal droog is, bewaar je het in een luchtdichte zak of doos om ervoor te zorgen dat eventuele overlevende larven geen zuurstof krijgen. Je kunt je kleding ook bij vriesweer ophangen of de kleding 24 uur in de vriezer leggen. Stofzuig en maak je kast schoon voordat je je kleren er weer in doet.

Als je vaak mottenplagen hebt, raden we je aan een mottenval te kopen.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING staat als een traditioneel bedrijf uit Denemarken voor de zuiverste, ecologische fabricage van bio-ondergoed. Wij maken al 4 generaties lang een complete EU-productie van natuurlijk textiel voor de hele familie. Daarom is ons bio-ondergoed gunstig geprijsd omdat u rechtstreeks via de fabrikant koopt.

In onze online-shop van DILLING Bio ondergoed ontdekt u natuurlijke mode uit hoogwaardige grondstoffen zoals bio-katoen (Organic Cotton) waaruit wij bijv. damestopjes en herenondergoed maken. Ons wollen ondergoed en wollen pyjama’s van merinowol ondergaat een specifiek bewerkingsproces. Outdoorsporters maken wij enthousiast met ademend thermo ondergoed - ook van natuurlijk textiel.

Leer DILLING kennen – Natuurlijke mode en bio-ondergoed wat goed en fijn aanvoelt. Meer informatie kunt u vinden in onze blog. Verzenden naar andere plek? Dilling ondergoed -gemaakt van exclusieve merinowol- vind je in deze landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.