Hoe motten te vermijden

Hoe motten te vermijden

Het is geen geheim dat we dol zijn op wol en zijn geweldige eigenschappen. Maar helaas zijn motten dat ook. Daarom is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot dragen/ gebruik, opberging en reiniging. We hebben hier vier adviezen om motten te vermijden en je producten te beschermen, zodat ze lang meegaan.

Draag/ gebruik je wollen kleding

Als je je kleding draagt/ gebruikt, is het makkelijk om de motten weg te houden. Motten vallen kleding die vaak wordt gedragen/ gebruikt niet aan. Als je wollen kleding daarentegen wekenlang ongebruikt/ ongedragen is, is het belangrijk dat je onderstaande voorzorgsmaatregelen in acht neemt.

Bewaar je wollen kleding in luchtdichte zakken of dozen

Door je schone wollen kleding in luchtdichte zakken of dozen op te bergen, is het voor de motten niet mogelijk om door te dringen tot je kleding. Ook als je een mottenplaag hebt meegemaakt, raden we aan om de kleding daarna in luchtdichte zakken of dozen te bewaren om ervoor te zorgen dat eventuele overlevende larven geen zuurstof krijgen.

Houd je kast schoon

Huisstof is in alle huizen aanwezig en het is vooral moeilijk om het te vermijden in een kast of slaapkamer waar je vaak je kleding opbergt. Stof en vuil kunnen motten echter aantrekken. Daarom is het een goed idee om je kast regelmatig te stofzuigen en schoon te maken.

Voeg een geur toe

Cederhout, lavendel en citroen hebben meerdere goede eigenschappen: ze hebben een heerlijke geur, maar ze kunnen ook helpen om motten weg te houden. Daarom kan het helpen om cederhout toe te voegen of gedroogde bloemen in een stoffen zakje te doen en deze in de zak of doos te doen waar je je wollen kleding opbergt.

In geval van een mottenplaag

Helaas kunnen er mottenplagen plaatsvinden. Je kunt dan het beste je kleding wassen en drogen. Als het helemaal droog is, bewaar je het in een luchtdichte zak of doos om ervoor te zorgen dat eventuele overlevende larven geen zuurstof krijgen. Je kunt je kleding ook bij vriesweer ophangen of de kleding 24 uur in de vriezer leggen. Stofzuig en maak je kast schoon voordat je je kleren er weer in doet.

Als je vaak mottenplagen hebt, raden we je aan een mottenval te kopen.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.

Your debug ID: