Kleding zonder schadelijke chemicaliën

Wol is wol... of toch niet?

Er zijn namelijk grote verschillen tussen de soorten wol. Niet alleen in kwaliteit, maar ook, misschien nog wel belangrijker, hoe de vezels tijdens de productie worden behandeld.

In onze eigen ververij, waar wij onze Nordic Swan Ecolabel producten verven, gebruiken we geen milieubelastende behandeling, bekend als Superwash, noch gebruiken we zware metalen in onze productie.

In plaats van een Superwash-behandeling te gebruiken om de onbehandelde merinowolvezels zachter te maken, gebruiken we een milieuvriendelijke, 10 uur durende verf- en enzymbehandeling. De enzymbehandeling werkt door peptidebindingen aan te vallen om eiwitten af te breken. Dit verwijdert voorzichtig de jeukende haren en verzacht de wolvezels, terwijl alle natuurlijke voordelen van de merinowol volledig intact blijven, zodat u een buitengewoon zacht, schoon en licht product krijgt.

Deze enzymbehandeling maakt onze wol uniek - omdat het zonder chloor en plastic wordt geproduceerd (Superwash). Het maakt onze merinowolproducten echter gevoeliger voor plotselinge temperatuurschommelingen en ruwe behandeling. Om de prachtige, natuurlijke eigenschappen van de merinowolvezels intact te houden, volg je de wasinstructies op het wasetiket in je kledingstuk of bekijk hier onze wasgids voor wasinstructies voor je DILLING wol.

Alle producten gemaakt van onze kenmerkende wolkwaliteit - de 1x1, 8x1 en multirib - hebben onze unieke 10 uur durende, milieuvriendelijke enzymbehandeling ondergaan voor een ongelooflijk zacht en jeukvrij product.

In plaats van een Superwash-behandeling te gebruiken om de onbehandelde merinowolvezels zachter te maken, gebruiken we een milieuvriendelijke, 10 uur durende verf- en enzymbehandeling.

EXP behandeling

Onze merinowol/zijde producten hebben een EXP-behandeling gekregen - een alternatief voor Superwash - zonder het gebruik van chloor, dat de jeukende haren van de merinowol inkapselt en de wol super zacht en jeukvrij maakt.

Naturetexx® Plasma-behandeling

Al onze single, 4x2, loopback, fleece en terry producten hebben een Naturetexx® Plasma-behandeling ondergaan - een milieuvriendelijke schokbehandeling waarbij alleen elektriciteit en lucht worden gebruikt om de wolvezels te verwerken. Dit geeft jou een duurzaam en ongelooflijk zacht product.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.