Ons katoen

Biologisch katoen

Bij DILLING maken we katoenen ondergoed en kleding voor het overgrote deel van onze meer dan 100 jaar lange geschiedenis - sinds 1943 om precies te zijn. We doen geen concessies aan kwaliteit - en we hebben de afgelopen bijna 80 jaar de kwaliteit van onze katoenproducten geperfectioneerd om jou het allerbeste te bieden.

Buitengewoon hoge kwaliteit

Onze katoenen producten zijn gemaakt van handgeplukt, biologisch katoen. Wanneer katoen met de hand wordt geplukt, oogst je de stengels niet (zoals je zou doen met machinaal geoogste katoen). In plaats daarvan pluk je alleen het topje van de katoenplant. Hierdoor is het eindproduct veel fijner van kwaliteit met lange, duurzame en zachte vezels.

Het biologische katoen met lange vezels wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden of insectengif, wat resulteert in een milieuvriendelijk product van de hoogste kwaliteit. Dat betekent dat jij een buitengewoon puur product krijgt.

Levensduur

Veel van onze katoenen producten zijn ondergoed - je basislagen. Dit zijn de producten die je het meest draagt en het dichtst bij jouw huid. Reden genoeg om te zeggen dat je ondergoed gemaakt moet zijn van de allerbeste vezels van hoge kwaliteit.

Vooral je ondergoed moet bestand zijn tegen regelmatig en frequent wassen. Katoenen producten van hoge kwaliteit gaan veel langer mee voordat ze tekenen van slijtage vertonen, zelfs na langdurig dragen en wassen. Als je investeert in tijdloze, hoogwaardige biologische producten, help je actief mee om de consumptie terug te dringen en ons klimaat te ontlasten.

Geverfd in onze Nordic Swan Ecolabel-ververij

De meeste van onze producten van biologisch katoen worden geverfd in onze Nordic Swan Ecolabel-ververij zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en zware metalen*. In de ververij ondergaan de producten een zachte en allergievriendelijke BioPolish-enzymbehandeling die de producten helpt hun oorspronkelijke vorm en kleur te behouden. Zelfs na herhaaldelijk wassen, wanneer de wasinstructies worden gevolgd. Dit betekent dat je een buitengewoon puur product krijgt dat jou en jouw gezin goed op hun huid kunnen dragen.

*Om aan de toenemende vraag te voldoen, worden sommige van onze katoenproducten in Polen geverfd. Onze gemêleerde katoenproducten zijn geverfd in Duitsland en onze katoenen sokken zijn geverfd in Turkije en GOTS-gecertificeerd.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING staat als een traditioneel bedrijf uit Denemarken voor de zuiverste, ecologische fabricage van bio-ondergoed. Wij maken al 4 generaties lang een complete EU-productie van natuurlijk textiel voor de hele familie. Daarom is ons bio-ondergoed gunstig geprijsd omdat u rechtstreeks via de fabrikant koopt.

In onze online-shop van DILLING Bio ondergoed ontdekt u natuurlijke mode uit hoogwaardige grondstoffen zoals bio-katoen (Organic Cotton) waaruit wij bijv. damestopjes en herenondergoed maken. Ons wollen ondergoed en wollen pyjama’s van merinowol ondergaat een specifiek bewerkingsproces. Outdoorsporters maken wij enthousiast met ademend thermo ondergoed - ook van natuurlijk textiel.

Leer DILLING kennen – Natuurlijke mode en bio-ondergoed wat goed en fijn aanvoelt. Meer informatie kunt u vinden in onze blog. Verzenden naar andere plek? Dilling ondergoed -gemaakt van exclusieve merinowol- vind je in deze landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.