Ons katoen

Biologisch katoen

Bij DILLING maken we katoenen ondergoed en kleding voor het overgrote deel van onze meer dan 100 jaar lange geschiedenis - sinds 1943 om precies te zijn. We doen geen concessies aan kwaliteit - en we hebben de afgelopen bijna 80 jaar de kwaliteit van onze katoenproducten geperfectioneerd om jou het allerbeste te bieden.

Buitengewoon hoge kwaliteit

Onze katoenen producten zijn gemaakt van handgeplukt, biologisch katoen. Wanneer katoen met de hand wordt geplukt, oogst je de stengels niet (zoals je zou doen met machinaal geoogste katoen). In plaats daarvan pluk je alleen het topje van de katoenplant. Hierdoor is het eindproduct veel fijner van kwaliteit met lange, duurzame en zachte vezels.

Het biologische katoen met lange vezels wordt geteeld zonder gebruik van pesticiden of insectengif, wat resulteert in een product van de hoogste kwaliteit. Dat betekent dat jij een buitengewoon puur product krijgt.

Levensduur

Veel van onze katoenen producten zijn ondergoed - je basislagen. Dit zijn de producten die je het meest draagt en het dichtst bij jouw huid. Reden genoeg om te zeggen dat je ondergoed gemaakt moet zijn van de allerbeste vezels van hoge kwaliteit.

Vooral je ondergoed moet bestand zijn tegen regelmatig en frequent wassen. Katoenen producten van hoge kwaliteit gaan veel langer mee voordat ze tekenen van slijtage vertonen, zelfs na langdurig dragen en wassen. Als je investeert in tijdloze, hoogwaardige biologische producten, help je actief mee om de consumptie terug te dringen en ons klimaat te ontlasten.

Gekleurd in onze ververij in Denemarken

De meeste van onze katoenproducten hebben het Nordic Swan-ecolabel en worden zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en zware metalen geverfd in onze ververij in Denemarken.* In de ververij ondergaan de producten een zachte en allergievriendelijke BioPolish-enzymbehandeling die de producten helpt hun oorspronkelijke vorm en kleur te behouden. Zelfs na herhaaldelijk wassen, wanneer de wasinstructies worden gevolgd. Dit betekent dat je een buitengewoon puur product krijgt dat jou en jouw gezin goed op hun huid kunnen dragen.

*De katoenen producten die niet in onze eigen ververij zijn geverfd, zijn geverfd in Polen, Portugal of Turkije zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën en zware metalen. Raadpleeg voor informatie over de toeleveringsketen van een specifiek product de productbeschrijving van het desbetreffende product.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.