Albinas

Hoofdmonteur bij het naaiattelier Avadan.

Het is mijn werkplaats en mijn leven

Hoofdmonteur Albinas Jaras kent elk geluid dat afkomstig is van de 250 machines in ons naaiattelier. Je ziet meteen dat Albinas een gelukkige man is. Welke vraag je hem ook stelt of wat je hem ook vraagt te doen, hij glimlacht altijd en antwoordt altijd met een korte lach. Hij raakt ook nooit geïrriteerd als je hem iets vraagt.

“Natuurlijk kan het onenigheid met het management opleveren, als ik ongevraagd een naaimachine stop en de productielijn hierdoor stil ligt. Ik ken elke machine alsof het mijn eigendom is en na 26 jaar bij Avadan hoor ik direct aan het geluid of een machine onderhoud nodig heeft of kapot is. Ik stop de machine dan altijd direct en repareer hem, ook al hoort niemand anders het verschil in geluid,“ vertelt Albinas glimlachend.

Ik ken elke machine alsof het mijn eigendom is en na 26 jaar bij Avadan hoor ik direct aan het geluid of een machine onderhoud nodig heeft of kapot is.

Albinas

Hoofdmonteur bij het naaiattelier Avadan.

Alle machines in het huis in Marijampole, Litouwen krijgen een dagelijkse routine- of onderhoudscheck, uitgevoerd door de 62-jarige Albinas en zijn collega’s. De vijftig Japanse ‘Yamato’ flatlock machines in ons naaiattelier krijgen een beetje extra aandacht. Deze machines produceren zeer platte en zachte steken, die je niet tegen je huid voelt als je de kleding draagt. Elke machine kost €11.000, dus ze mogen niet kapot gaan. Om machines binnen die prijsklasse aan te passen en te reguleren heb je veel speciaal gereedschap nodig, waarvan er genoeg aanwezig is in Albinas’ werkplaats. Alles hangt netjes in het gareel op speciaal gekozen plaatsen en niemand, maar dan ook niemand, mag de volgorde hiervan aanpassen. De fotograaf komt hier achter, als hij het gereedschap een beetje probeert te verplaatsen. Albinas hangt het snel terug op de juiste plek.

“Het gereedschap is mijn leven. Ik weet precies waar alles hangt en ligt en wanneer het gebruikt moet worden. Dat het gereedschap op zijn plek hangt, geeft me de rust die ik nodig heb om het naaiattelier goed te leiden,“ vertelt Albinas weer lachend.10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.