De weg naar minder textielafval

Textielafval

Jaarlijks wordt er wereldwijd steeds meer kleding weggegooid en ook de productiekwaliteit neemt af.

Sinds 1975 is de mondiale productie van textielvezels verdrievoudigd, en naar verwachting zal de kledingconsumptie met 63% stijgen tegen 2030, met een wereldwijde productie van 102 miljoen ton textiel.

Dit komt onder meer omdat we onze kleding maar zo'n 7-8 keer dragen.

Je kunt deze trend omkeren door te investeren in kwalitatief hoogwaardige kleding die je vaak wilt dragen. Het doel is eenvoudig: de hoeveelheid textielafval verminderen en zo weinig mogelijk weggooien. De manier om dit doel te bereiken is echter complexer.

Bron: European Environmental Agency, Textiles in Europe's circular economy, 2019.

Welke oplossing is het beste voor de planeet?

We hebben een DILLING-versie van de 'afvalhiërarchie' van de EU gecreëerd met als focus het terugdringen van textielafval. Dit biedt een overzicht van de manieren waarop we overconsumptie en -productie van kleding kunnen tegengaan. Het doel is om de oplossingen te gebruiken die de minste impact hebben op het klimaat en die de kleding de langst mogelijke levensduur garanderen.

Tips voor reparatie, hergebruik en wederverkoop

We moeten trachten om de oplossingen met de minste milieu-impact te gebruiken, die kledingstukken de lange levensduur geven die ze waard zijn.

DILLING verkoopt reparatiepatches, andere benodigdheden en stelt reparatiehandleidingen beschikbaar, zodat je kleine gaatjes kunt repareren, de kleding kunt upcyclen door er iets anders van te maken of de levensduur op je eigen manier te verlengen.

Als je je wollen kleding in omloop wilt houden door deze door te verkopen aan anderen, hebben we een aantal praktische tips voor het opstellen van een doeltreffende verkoopadvertenties, die je hier kunt vinden.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.