Wasgids

Was met zorg

De wol van DILLING is uniek. Onze wol wordt geproduceerd zonder chloor en plastic (Superwash*).

Het wassen op wolwasprogramma 30°C (een laag centrifugeprogramma van 800 toeren) of met de hand te wassen in lauw water is vereist om de prachtige, natuurlijke eigenschappen van de merinowolvezels intact te houden. Denk eraan om altijd een wolwasmiddel te gebruiken.

Lees de onderhoudsinstructies op jouw kledingstuk voor specifieke instructies

*Superwash is een behandeling die wordt gebruikt om het wasvermogen van de wol te verbeteren door de vezels te coaten met een dun laagje plastic. Deze behandeling maakt de wol beter bestand tegen plotselinge temperatuurschommelingen en ruwe behandeling. Al met al maakt het de wolvezels wasmachinevriendelijk. Helaas wordt bij deze behandeling veel chloor (AOX) met het afvalwater geloosd, wat een negatieve impact heeft op het milieu. De behandeling vernietigt ook veel van de natuurlijke eigenschappen van de wol. De kunststofcoating belemmert het natuurlijke vermogen van de wolvezels om zich te isoleren tegen de kou, de temperatuur te reguleren en vocht op te nemen.

Handige tips die het jou gemakkelijk maken om voor jouw DILLING-producten te zorgen

Gebruik wolwasmiddel

Of je nu liever met de hand wast of het in de wasmachine doet, je moet altijd wasmiddel gebruiken dat geschikt is voor wol. Normale wasmiddel bevat enzymen die de wolvezels zullen beschadigen. Daarentegen, is wolwasmiddel teder voor de wol en verlengt de levensduur. We raden daarom onze eigen parfumvrije wolwasmiddel aan. Het kan gebruikt worden voor zowel handwas als in de wasmachine. Het is erg teder voor de wolvezels en helpt de wol daardoor zijn originele vorm en kleur te behouden.

Week de wollen kledingstukken niet

Als je jouw wol met de hand wast, laat de wollen kleding dan niet inweken, dit zal de wolvezels beschadigen. Spoel in schoon water. Niet wringen. Druk in plaats daarvan voorzichtig het water eruit. Hang of leg je wollen kleding te drogen op een droogrek.

Wring de wollen kledingstukken niet uit

Om de wollen kledingstukken te drogen kun je deze uithangen op de waslijn of kun je het liggend laten drogen. Ook al kan het verleidelijk zijn om het water uit de kleding te wringen, we raden het af om dit te doen. Dat is namelijk slecht voor de wolvezels en de naden.

Zorg voor jouw katoen

We gebruiken zorgvuldig uitgekozen katoen - lange, duurzame en zachte vezels - die bestand zijn tegen regelmatig en frequent wassen. Katoenen producten van hoge kwaliteit, zoals de onze, gaan veel langer mee voordat ze tekenen van slijtage vertonen - zelfs na intensief dragen en wassen. Was jouw DILLING-katoen dus zoals je gewoonlijk zou doen.

DILLING's katoen is bestand tegen regelmatig en frequent wassen op elke temperatuur. Tot 60°C garanderen wij dat de katoenen producten hun originele vorm en kleur behouden.

Onze katoenen producten kunnen ook gestreken en gedroogd worden. Bij het drogen in de droogtrommel kan het katoen echter meer krimpen dan de gebruikelijke 5%, maar het wordt niet beschadigd.

Lees de onderhoudsinstructies op jouw kledingstuk voor specifieke instructies

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING staat als een traditioneel bedrijf uit Denemarken voor de zuiverste, ecologische fabricage van bio-ondergoed. Wij maken al 4 generaties lang een complete EU-productie van natuurlijk textiel voor de hele familie. Daarom is ons bio-ondergoed gunstig geprijsd omdat u rechtstreeks via de fabrikant koopt.

In onze online-shop van DILLING Bio ondergoed ontdekt u natuurlijke mode uit hoogwaardige grondstoffen zoals bio-katoen (Organic Cotton) waaruit wij bijv. damestopjes en herenondergoed maken. Ons wollen ondergoed en wollen pyjama’s van merinowol ondergaat een specifiek bewerkingsproces. Outdoorsporters maken wij enthousiast met ademend thermo ondergoed - ook van natuurlijk textiel.

Leer DILLING kennen – Natuurlijke mode en bio-ondergoed wat goed en fijn aanvoelt. Meer informatie kunt u vinden in onze blog. Verzenden naar andere plek? Dilling ondergoed -gemaakt van exclusieve merinowol- vind je in deze landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.