Zorg instructies

A long-lasting wardrobe

De eerste stap naar een duurzame garderobe is een goede verzorging. Door te investeren in tijdloze, hoogwaardige producten en je kleding te verzorgen, kun je het verbruik en daarmee de belasting van ons klimaat helpen verminderen.

Met twee collecties per jaar en meerdere herhalingen van ontwerpen, streven we er altijd naar om tijdloze kledingstukken te ontwerpen die je jaren kunt behouden. Met meer dan een eeuw aan expertise in ons vakgebied creëren we duurzame kledingstukken gemaakt van biologische en natuurlijke materialen.

Opbergen

Leg je wollen kleding plat te drogen en berg ze op door ze op te vouwen en netjes op te stapelen in je kast of lade. Dit helpt om uitrekken te voorkomen. Als je van plan bent om je gebreide kleding in de zomer op te bergen, raden we je aan onze gids om motten te vermijden hier te lezen.

Wassen en drogen

Kleding gemaakt van merinowol hoeft minder te worden gewassen, omdat het geurbestendig en van nature antibacterieel is. Om die reden raden we niet meer te wassen dan nodig is. Profiteer van de geweldige zelfreinigende eigenschappen van de merinowol en lucht je kleding uit om weer een fris gevoel te krijgen. Als je moet wassen, is hier een snelle wasgids:

  • Machinewas op wolstand op 30 graden
  • Was op de hand
  • Gebruik wolwasmiddel

Klik hier voor onze volledige wasgids.

Pilling

Natuurlijke materialen zoals wol hebben de neiging om overtollige wol te produceren, ook wel pilling genoemd. Het is onvermijdelijk als je onbehandelde, natuurlijke materialen gebruikt. Er zijn echter verschillende manieren om overtollige pilling voorzichtig en gemakkelijk te verwijderen. Borstel het oppervlak gewoon voorzichtig met een borstel of kam.

Reparatie

Jouw kleding is een investering voor de lange termijn en een kleine reparatie kan de levensduur van jouw kleding vaak met meerdere jaren verlengen.

Geef het door

Wanneer jij je kledingstuk niet meer gebruikt, geef het dan door aan iemand anders. Vele uren, handen en middelen gaan in het maken van een kledingstuk zitten en door het te doneren, geef jij je ongewenste kleding een nieuw leven. Er zijn veel manieren om dit te doen. Je kunt jouw baby- en kinderkleding doorgeven aan de volgende generatie of aan vrienden. Een andere optie is om te doneren aan een goed doel, zodat anderen ervan kunnen profiteren.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.