4 redenen om merinowol te kiezen voor sport en buitenactiviteiten - het hele jaar door

Synthetische vezels zoals polyester zijn al vele jaren de meest voorkomende keuze voor sport en outdoorkleding. Merinowol is echter een geduchte concurrent, en niet zomaar. Met merinowol heeft de natuur een materiaal gecreëerd dat b.v. helpt warm, droog en geurloos te blijven - het hele jaar door.

Zoals velen weten, is wol ideaal om je warm te houden op koude dagen, maar eigenlijk is merinowol ook geschikt als het buitenleven roept. Bijvoorbeeld voor die vroege ochtendruns tijdens de lente, de zomerfietstochten of de herfstwandelingen wanneer het landschap van kleur verandert. Wol heeft een aantal geweldige eigenschappen die het een wonderlijk materiaal maken, als je het ons vraagt.1. HOUD JE WARM WANNEER HET KOUD EN KOUD IS ALS HET WARM IS

Merinowol heeft veel kleine luchtzakjes in de structuur, wat betekent dat het zowel tegen de hitte als tegen de kou kan isoleren. In de natuur helpt dit de schapen het hele jaar door een comfortabele temperatuur te houden, ongeacht het klimaat en het niveau van activiteit - en de wol zal hetzelfde voor jou doen.


2. ABSORBEERT VOCHT EN HOUDT JE DROOG

Merinowol kan tot 33% van zijn eigen gewicht opnemen in vocht zonder nat te voelen. Dat is wederom te danken aan de kleine luchtzakken in de structuur van de wolvezel. De wol absorbeert het vocht van de huid en bindt het in de luchtzakken. Dit maakt de wol zeer comfortabel om te dragen voor sport- en buitenactiviteiten, omdat hij niet vochtig wordt, zoals je soms kunt ervaren met synthetische vezels of katoen. Wollen ondergoed maakt het makkelijker voor de huid om te ademen. Mocht de wol nat worden, dan isoleert hij en houdt hij je warm, zelfs tijdens pauzes.


3. BESCHERMT TEGEN SLECHTE GEUR

Een van de grootste voordelen van wol voor sport- en buitenactiviteiten is dat wol je beschermt tegen het ruiken van zweet. Ja, echt waar. Allereerst is het belangrijk om je erop te wijzen dat zweet geen geur heeft van zichzelf. Pas als het zweet op je huid zit, wordt het door bacteriën aangevallen, waardoor de bekende zweetgeur ontstaat. Wanneer wol zweet absorbeert, dat hierboven wordt beschreven, wordt het gebonden door de wolstructuur. De bacteriën kunnen er niet in doordringen en daarom kan het zweet niet stinken. Zo helpt de wol om zweetgeuren te voorkomen, en je wollen ondergoed ruikt niet vies zoals kleding van polyester vaak doet. Het kan ook een voordeel zijn wanneer je op reis gaat, aangezien je de kleding meerdere dagen kunt dragen en daarom minder bagage mee hoeft te nemen.

4. DUN EN HEERLIJK ZACHT

Merinowol is geweldig voor ondergoed, omdat het materiaal heerlijk zacht aanvoelt op de huid. De reden dat merinowol wordt gebruikt voor sport- en buitenkleding is omdat het een dunnere en fijnere wolvezel heeft dan andere wolsoorten. Je kunt daarom alle geweldige eigenschappen van de wol in een lichtgewicht en ademende kwaliteit krijgen, waar ruimte is voor beweging.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING staat als een traditioneel bedrijf uit Denemarken voor de zuiverste, ecologische fabricage van bio-ondergoed. Wij maken al 4 generaties lang een complete EU-productie van natuurlijk textiel voor de hele familie. Daarom is ons bio-ondergoed gunstig geprijsd omdat u rechtstreeks via de fabrikant koopt.

In onze online-shop van DILLING Bio ondergoed ontdekt u natuurlijke mode uit hoogwaardige grondstoffen zoals bio-katoen (Organic Cotton) waaruit wij bijv. damestopjes en herenondergoed maken. Ons wollen ondergoed en wollen pyjama’s van merinowol ondergaat een specifiek bewerkingsproces. Outdoorsporters maken wij enthousiast met ademend thermo ondergoed - ook van natuurlijk textiel.

Leer DILLING kennen – Natuurlijke mode en bio-ondergoed wat goed en fijn aanvoelt. Meer informatie kunt u vinden in onze blog. Verzenden naar andere plek? Dilling ondergoed -gemaakt van exclusieve merinowol- vind je in deze landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.