4 redenen om merinowol te kiezen voor sport en buitenactiviteiten - het hele jaar door

Synthetische vezels zoals polyester zijn al vele jaren de meest voorkomende keuze voor sport en outdoorkleding. Merinowol is echter een geduchte concurrent, en niet zomaar. Met merinowol heeft de natuur een materiaal gecreëerd dat b.v. helpt warm, droog en geurloos te blijven - het hele jaar door.

Zoals velen weten, is wol ideaal om je warm te houden op koude dagen, maar eigenlijk is merinowol ook geschikt als het buitenleven roept. Bijvoorbeeld voor die vroege ochtendruns tijdens de lente, de zomerfietstochten of de herfstwandelingen wanneer het landschap van kleur verandert. Wol heeft een aantal geweldige eigenschappen die het een wonderlijk materiaal maken, als je het ons vraagt.1. HOUD JE WARM WANNEER HET KOUD EN KOUD IS ALS HET WARM IS

Merinowol heeft veel kleine luchtzakjes in de structuur, wat betekent dat het zowel tegen de hitte als tegen de kou kan isoleren. In de natuur helpt dit de schapen het hele jaar door een comfortabele temperatuur te houden, ongeacht het klimaat en het niveau van activiteit - en de wol zal hetzelfde voor jou doen.


2. ABSORBEERT VOCHT EN HOUDT JE DROOG

Merinowol kan tot 33% van zijn eigen gewicht opnemen in vocht zonder nat te voelen. Dat is wederom te danken aan de kleine luchtzakken in de structuur van de wolvezel. De wol absorbeert het vocht van de huid en bindt het in de luchtzakken. Dit maakt de wol zeer comfortabel om te dragen voor sport- en buitenactiviteiten, omdat hij niet vochtig wordt, zoals je soms kunt ervaren met synthetische vezels of katoen. Wollen ondergoed maakt het makkelijker voor de huid om te ademen. Mocht de wol nat worden, dan isoleert hij en houdt hij je warm, zelfs tijdens pauzes.


3. BESCHERMT TEGEN ZWEETGEUR

Een van de grootste voordelen van het gebruik van wol voor sport en buitenactiviteiten is dat wol beschermt tegen zweetgeur. Allereerst is het belangrijk op te merken dat zweet op zichzelf geen geur heeft. Pas wanneer het zweet op de huid ligt en wordt aangevallen door bacteriën, ontstaat de bekende zweetgeur. Wanneer wol zweet absorbeert, zoals hierboven beschreven, wordt het in de structuur van de wol gebonden. Hier kunnen bacteriën niet doordringen, en daardoor kan zweet niet onaangenaam ruiken. Wol helpt dus om zweetgeur te voorkomen, en je wollen ondergoed zal niet zuur ruiken, zoals bijvoorbeeld polyester dat wel kan doen. Dit kan ook een groot voordeel zijn wanneer je op reis gaat, omdat je kleding meerdere dagen kunt dragen en dus met minder bagage toe kunt.

4. DUN EN HEERLIJK ZACHT

Merinowol is geweldig voor ondergoed, omdat het materiaal heerlijk zacht aanvoelt op de huid. De reden dat merinowol wordt gebruikt voor sport- en buitenkleding is omdat het een dunnere en fijnere wolvezel heeft dan andere wolsoorten. Je kunt daarom alle geweldige eigenschappen van de wol in een lichtgewicht en ademende kwaliteit krijgen, waar ruimte is voor beweging.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.

Your debug ID: