Wat is bio-kleding eigenlijk?

Inmiddels zijn bio-voedingsmiddelen verkrijgbaar bij elke supermarkt. Iedereen weet dat bepaalde toevoegingen hier niet toegestaan zijn. Bij de productie ervan wordt tevens op het welzijn van dieren en milieu gelet. Maar hoe zit het eigenlijk met bio-kleding? Hebben we deze eigenlijk wel nodig? En hoe weet men hoe “biologisch” de kleding echt is? Het begrip bio-katoen is wel beschermd maar bij de verdere verwerking in de productieketen kan de duurzaamheid niet gegarandeerd worden. Giftige verfmaterialen, veredelingsprocessen, slordige omgang met afvalwater of zelfs risico´s voor de naaisters laat het positieve effect van bio-kleding snel verdwijnen. Bio-kleding moet niet alleen duurzame materialen bevatten maar ook op alle productiegebieden duurzaam zijn. Dit is hoe wij het begrip bio-ondergoed uitleggen.

 

Ons DILLING bio-ondergoed

 

  • Is met niet giftige verfstoffen, zonder chemicaliën ingekleurd (daarom komen sommige kleur- en schaduwwerkingen bij ons ook niet voor)
  • Wordt met een speciaal milieuvriendelijk enzymproces o.a. voor de houdbaarheid van de verfsoorten behandeld
  • Geschikt voor personen met allergieën en gevoelige huid
  • Is vormstabiel, duurzaam en het pluist niet (pilling)
  • Wordt met grote mate van verantwoordelijkheid voor het milieu gemaakt (van A van afvalwater tot Z van zonder tijdsbeperking)


DILLING Bio-Unterwäsche

 

Materialen in onze bio-kleding

 
DILLING katoenproducten zijn uitsluitend van het fijnste bio-katoen gemaakt. Hierbij zijn dus geen chemische pesticiden toegestaan net zoals bij andere landbouwproducten. Ons katoen is zeer langstapelig, d.w.z. het heeft lange vezels wat deze extra hoogwaardig maakt. Het wasgoed wat hiermee wordt gemaakt, kan zonder problemen tot maximaal 60°C worden gewassen, is hygiënisch, duurzaam en aangenaam zacht.

Voor het merinowol ondergoed van DILLING maken we gebruik van gecertificeerde bio-merinowol uit Patagonia wat zeer fijn en zacht is. Mogelijk jeukende haartjes worden in een 11 uur durende enzymbehandeling verwijderd. Onze wolleveranciers houden de merinoschapen in een gecontroleerde en biologische dierhouderij (Kbt).

 

Zegels en certificaten bij onze bio-kleding

 

Nordic EKO Zertifikat          Woolmark Zertifikat