Merinowol gids

Vind jouw wolsoort

Ons bedrijf dateert uit 1916 en onze expertise ligt op het gebied van natuurlijke materialen, meer specifiek biologische merinowol en katoen. In de afgelopen eeuw hebben we continu gewerkt om de kwaliteit van deze materialen te verfijnen, optimaliseren en nauwkeurig te perfectioneren - waarbij al hun verbazingwekkende natuurlijke kwaliteiten volledig intact zijn gebleven.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van onze verschillende wolsoorten, zodat je gemakkelijk het product kunt vinden dat aansluit bij jouw wensen. Om je te helpen om onderscheid te maken tussen onze wolsoorten, hebben we ze elk genoemd naar de toegepaste breitechniek (1x1, 8x1, multi rib, 4x2, single en terry), wolvezelsamenstelling (merinowol/zijde, merinowol/alpaca) of behandeling (wolfleece).

Onze merinowol

Voor onze producten gebruiken we merinowol, een van de fijnste en zachtste wolsoorten ter wereld. Onze merinowol is 100% biologisch. Het is afkomstig van schapen, waarbij niet de mulesing-techniek wordt toegepast, van boeren die zich houden aan de hoogste normen voor dierenwelzijn. Kortom, wanneer je wolproducten van DILLING koopt, ben je altijd verzekerd van kwaliteitswol van gelukkige schapen.

Lees hier meer over onze dieren en hun welzijn .

Voor onze producten gebruiken we merinowol van 17,5 micron (superfijn) tot 21,5 micron (medium) met Nm variërend van 40/1 tot 72/2.

Lees hier meer over de eigenschappen van onze wol .

Geen schadelijke chemicaliën en zware metalen

Al onze producten worden geproduceerd met respect voor het milieu en zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en zware metalen. Verreweg de meeste van onze biologische wolproducten worden gesponnen in Duitsland en Polen, geverfd in onze Nordic Swan Ecolabel gecertificeerde ververij in Denemarken, en gesneden en genaaid in onze eigen fabrieken in Litouwen*.

Tenslotte hebben alle producten die gemaakt zijn van onze kenmerkende wolsoort- de 1x1, 8x1 en multi rib - een unieke 10 uur durende milieuvriendelijke enzymbehandeling ondergaan voor een ongelooflijk zacht en niet kriebelend product.

Lees hier meer over onze productie .

* Voor exacte informatie over de productieketen van een specifiek product verwijzen we altijd naar de productbeschrijvingspagina van het product in kwestie.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.