Achter de schermen: maak kennis met Christina en futte

Paardrijden is in de meeste landen een bekende sport, maar wat maakt het zo populair? We hebben een leuk gesprek gehad met Christina, die al sinds haar vijfde gefascineerd is door paarden.

We ontmoeten Christina en haar paard Holmegårds Future X - beter bekend als Futte – op een lentedag in het midden van Jutland, Denemarken. Futte ziet eruit alsof hij gelukkig is en klaar is voor wat de dag kan brengen. Misschien omdat we hem daar met zijn vijven staan te bewonderen. Christina aait hem zachtjes in zijn nek.


Wat vind je leuk aan paardrijden?

Om bij het dier te zijn. Ik houd van het vertrouwen dat moet worden opgebouwd tussen paard en ruiter. Het feit dat je zijn vertrouwen moet winnen. Verder houd ik van de rust die in de stallen heerst. Hier is het enige geluid dat je hoort het kauwen van het paard. Het is een plek om gewoon te ‘zijn’. Ik werd hieraan herinnerd toen ik mijn dochter kreeg, die in de eerste maanden van haar leven last had van koliek. In die tijd was het erg fijn om even helemaal tot rust te komen en naar de stallen te gaan en daar te genieten van de rust.

Vertrouwen lijkt een belangrijk onderdeel wanneer je naast een kerel als Futte staat, die 180 cm hoog is tot schoft. Gelukkig is hij een rustig paard en het is gelijk te zien en te voelen dat hij en Christina al meer dan een decennium partners zijn.


Als je een paard hebt, moet je in alle weersomstandigheden en seizoenen naar buiten. Hoe kleed je je hiervoor?

Ik heb het snel koud en heb door al die jaren met het paard geleerd dat het belangrijk is om van binnenuit warm te blijven. Ik draag daarom altijd een wollen tanktop of een dun wollen shirt als basislaag, omdat het opwarmt en vocht van de huid afvoert. In het voorjaar en in het vroege najaar draag ik een licht gewatteerde jas en soms een gewatteerd vest. In de winter draag ik een dikke donsjas. Als het echt koud is en ik buiten in de natuur rijd, draag ik een dunne legging van merino wol onder mijn rijbroek en een paar warme wollen sokken in mijn laarzen.


Wat is je favoriete DILLING-product?

Helaas heb ik nog niet veel DILLING-kleding uitgeprobeerd, maar ik ben groot fan van wat ik tot nu toe heb geprobeerd. Vooral de wollen trui is een groot succes! Het is warm en toch licht. De jas verrast mij ook positief, hij is zo licht maar toch zo warm.


10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.