Achter de schermen: maak kennis met kajak liefhebber Cathrine

Velen van ons wenden zich tot de natuur voor een recreatieruimte, waar we ons lichaam kunnen laten werken en onze gedachten vrij kunnen laten stromen. Cathrine weet hier alles van. Ze is eigenlijk op het water opgegroeid met een peddel in haar handen.

We hebben Cathrine mogen volgen op het water op een zonnige dag in een prachtige omgeving. Terwijl ze terug het land op stapt, hebben we een leuk gesprek over waarom ze het grootste deel van haar vrije tijd aan kajakken heeft besteed.


Hoe lang kajak je al?

Ik leerde kajakken, toen ik 8 jaar oud was. En toen heb ik ook veel verschillende sporten uitgeprobeerd. Maar het werd uiteindelijk de kajak waar ik de voorkeur aan gaf en wat ik wilde doen. Mijn vader kajakt al sinds hij een kleine jongen was, dus het was iets dat we moesten uitproberen. Hij heeft ook met mijn moeder gekajakt, dus hij wilde ons daar echt hebben. Nu is het een familiesport geworden.

Het is gemakkelijk te voelen dat het een familiesport is geworden - terwijl we praten, zien we zowel Cathrine's broer als zus op het water. Dit is waar het hele gezin samenkomt. Maar het is niet alleen vanwege de familie dat Cathrine hier komt.

Er heerst een groot gevoel voor teamspirit hier bij de club en goede kameraadschap, dus dat maakt ook deel uit van wat het zo leuk maakt. En dan houd ik ook nog van de competitieve mentaliteit van dit alles. Ik vind het cool om te concurreren en mezelf uit te dagen.


Op deze plek is het mogelijk het hele jaar door te peddelen. Hoe kleed je je hiervoor?

Op basis van het weer draag ik twee shirts als basislaag, een dikkere trui of een winddichte jas of vest. En dan een trainingslegging. In de zomer draag ik vaak gewoon een korte broek en een tanktop of een T-shirt, als het weer het toelaat. Het belangrijkste is dat je warm kunt blijven en vrij kunt bewegen.

Mobiliteit betekent veel, wanneer je peddelt zoals wij - waar het een beetje competitiever is en we met verschillende intensiteiten peddelen. Het is fijn als de kleding iets is waar je in kunt ademen en je prettig in voelt.


Heb je eerder wollen kleding gedragen?

Ik heb eigenlijk niet zoveel wollen kleding, maar ik gebruik wollen sokken omdat ik het snel koud heb. Het verbaast me echter hoe goed de outfit die ik vandaag droeg, mij warm houdt, vergeleken met hoeveel kledinglagen ik anders zou dragen. Het is dus echt een positieve verrassing.


Heb je een favoriet DILLING-product?

Vandaag is de eerste keer dat ik DILLING-kleding probeer. Maar ik ben echt dol op deze trui. Ik vind het prachtig. Zeker door de ritssluiting is het makkelijk om de temperatuur te regelen, dat vind ik echt heel fijn. Dus ik kijk ernaar uit om meer kleding uit te proberen.


10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING staat als een traditioneel bedrijf uit Denemarken voor de zuiverste, ecologische fabricage van bio-ondergoed. Wij maken al 4 generaties lang een complete EU-productie van natuurlijk textiel voor de hele familie. Daarom is ons bio-ondergoed gunstig geprijsd omdat u rechtstreeks via de fabrikant koopt.

In onze online-shop van DILLING Bio ondergoed ontdekt u natuurlijke mode uit hoogwaardige grondstoffen zoals bio-katoen (Organic Cotton) waaruit wij bijv. damestopjes en herenondergoed maken. Ons wollen ondergoed en wollen pyjama’s van merinowol ondergaat een specifiek bewerkingsproces. Outdoorsporters maken wij enthousiast met ademend thermo ondergoed - ook van natuurlijk textiel.

Leer DILLING kennen – Natuurlijke mode en bio-ondergoed wat goed en fijn aanvoelt. Meer informatie kunt u vinden in onze blog. Verzenden naar andere plek? Dilling ondergoed -gemaakt van exclusieve merinowol- vind je in deze landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.