Op reis met DILLING naar Patagonië, Argentinië

Bij DILLING hebben we het geluk dat onze klanten dezelfde dingen belangrijk vinden als wij. Een van die dingen is het welzijn van dieren. Het is fijn om te weten waar je wollen shirt vandaan komt en wat de leefomstandigheden zijn van de schapen die de wol leveren. Daarom nemen we je mee naar Patagonië.
Natuurlijk hebben we onze leverancier, Fuhrmann, zorgvuldig gekozen. We hebben onderzocht welke certificeringen het bedrijf heeft (GOTS) en we hebben vragen gesteld over het productieproces en over de leefomstandigheden van de dieren. Maar het blijft goed en leuk om het ook met eigen ogen te zien! Daarom is onze directeur, Morten Dilling, in het voorjaar naar Patagonië in Argentinië gegaan om de boerderijen te bezoeken en te praten met de biologische boeren.


Morten Dilling vertelt

''Het was een ongelooflijk positieve ervaring om de Argentijnse boeren en de fabrieken, waar de wol gereed gemaakt wordt voor het spinnen, te bezoeken. Ik voelde de liefde voor de productie van organische wol en het was duidelijk dat zij veel waarden die voor DILLING belangrijk zijn, met ons delen. Zo was één van de eerste onderwerpen die wij bespraken de opwarming van de aarde, omdat de opwarming van de aarde iets is waar zowel Fuhrmann als de boeren zich zorgen over maken over en veel mee bezig zijn. Dit is de reden waarom de boeren verbonden aan Fuhrmann wind- of zonne-energie gebruiken om water op te pompen voor de schapen, hoewel dit geen voorwaarde is om een organische boer te kunnen zijn.''
''Een ander onderwerp dat ze graag bespreken, is het welzijn van dieren. De boeren die ik sprak, geven echt om het welzijn van hun schapen. Enerzijds natuurlijk omdat het de schapen zelf ten goede komt. Anderzijds omdat zij ervan overtuigd zijn dat gelukkige schapen mooiere wol produceren. Zij zien het daarom ook als hun eigen belang om ervoor te zorgen dat de dieren goede leefomstandigheden hebben. Als u meer wilt weten over de specifieke leefomstandigheden van de dieren, dan kunt u een kijkje op de website nemen. Daar staat alles over onze visie op een schone productie.''

EEN NATUURLIJK ONDERDEEL VAN HET ECOSYSTEEM

''In Patagonië liggen de boerderijen ver uit elkaar. De schapen grazen op enorme, open vlaktes met een natuurlijke vegetatie. Tijdens onze reis van 200 kilometer van de ene boerderij naar de andere, zagen we niet alleen schapen, maar ook wilde struisvogels en antilopen. De schapen zijn een natuurlijk deel van het ecosysteem, zij kunnen daar zelfs leven met schaarse vegetatie.''

DE FAMILIE GOMÉZ

''Een van de boerderijen die ik bezocht, werd gehouden door een moeder en haar drie volwassen kinderen. Twee van hen studeerden 1000 km van huis om dierenarts te worden, maar zij kwamen daarna terug om te helpen op de boerderij. Dat maakte grote indruk op me.''
Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje bij onze Argentijnse leverancier Fuhrmann of op de pagina Dierenwelzijn.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.