Duurzaam consumeren: investeer in de beste basics

Voor ons bij DILLING heeft duurzaamheid betrekking op een aantal belangrijke kwesties. Het hangt onder meer samen met onze houding ten opzichte van dierenwelzijn, textielproductie en arbeidsomstandigheden. Je kunt hier meer lezen over ons werk met duurzaamheid.

Duurzaamheid gaat echter in belangrijke mate ook over duurzaam en bedachtzaam consumeren. Door te investeren in tijdloze producten van hoge kwaliteit, kun je het verbruik en daarmee de belasting van ons klimaat helpen verminderen.

Onze beste basics

Bij DILLING zijn we er trots op dat we producten maken met tijdloze ontwerpen. We werken met een ontwerpstrategie waarbij er veel overdrachten in onze collecties zitten. Dat betekent dat het ontwerp van veel van onze producten niet verandert als de mode verandert of als er nieuwe trends opduiken. Onze basics zijn daarop geen uitzondering; ze maken deel uit van ons vaste assortiment en daarom vind je als klant altijd je favoriete producten van DILLING, het hele jaar door, ongeacht het seizoen.

Onze beste basics categorieën voor dames en heren zijn onder andere onderbroeken, boxershorts, tops, T-shirts, truien en leggings. De producten zijn altijd verkrijgbaar in onze klassieke kleuren; zwart, crème en grijs.

Shop hier de beste basics.

Wol en zijn geweldige eigenschappen

Onze beste basics zijn gemaakt van biologische merino wol. Textielproductie voor wol vindt al honderden jaren plaats, en wol was het belangrijkste materiaal voor ons ondergoed toen we in 1916 met de productie begonnen. Wol is vandaag de dag nog steeds ons favoriete materiaal, en terecht.

Wol is een natuurlijk materiaal met unieke eigenschappen. Het is temperatuurregulerend, dus het helpt je warm te houden als je het koud hebt. Aan de andere kant kan het je ook afkoelen, zweet opnemen en zweet transporteren als je het warm hebt. Daarom zijn onze basics perfect als basislaag op koude herfst- en winterdagen of als loungewear thuis.

Bovendien is onze biologische merino wol GOTS-gecertificeerd en komt het uit Patagonië in Argentinië. Wanneer je wolproducten van DILLING koopt, kun je er zeker van zijn dat we hoge normen voor dierenwelzijn hanteren (het GOTS-certificaat is je garantie daarvan) en dat mulesing-vrije methoden worden gebruikt, aangezien de vlieg die ervoor zorgt dat mulesing plaatsvindt niet in Argentinië leeft .

Behandeling in een milieuvriendelijke ververij in Denemarken


De biologische wol die we gebruiken voor onze basics is behandeld in onze eigen ververij in Denemarken. Onze producten, welke wij in onze ververij verven, zijn gecertificeert met het Nordic Swan Ecolabel. We hebben dit bereikt omdat we ons textiel behandelen zonder schadelijke zware metalen, chemicaliën of superwash. We werken ook met een unieke milieuvriendelijke enzymbehandeling die kriebelende wolvezels op milde wijze uit de wol verwijdert.


Dit betekent dat wanneer je onze basics koopt, je gegarandeerd het meest pure en zachte product ontvangt dat niet kriebelt. Dat betekent dat je onze producten met een zuiver, bewust en goed gevoel kunt dragen.

Zorg voor je basics

Om ervoor te zorgen dat je producten lang meegaan, is het belangrijk om je wol op de best mogelijke manier te behandelen. Daarom hebben we een handleiding gemaakt voor het wassen van je wollen producten, zodat ze jaar na jaar meegaan.

1. Machinewas op 30 graden met wolwasprogramma of handwas
Vermijd te warm water | Vermijd temperatuurschommelingen

2. Gebruik wolwasmiddel om de levensduur van de wol te verlengen

3. Laat je wollen kleding niet weken

4. Wring je wollen kleding niet uit
Hang het aan een waslijn of droogrek

5. Laat de wol zichzelf reinigen
Profiteer van de zelfreinigende eigenschap van wol en laat je producten buiten in de lucht drogen

Klik hier voor onze volledige wasgids.
Het wasmiddel van DILLING is geurvrij en geschikt voor hand- en machinewas. Het is zacht voor de kleur en vezels van de wol en helpt zo je producten hun oorspronkelijke vorm en kleur te behouden.

Koop hier het wolwasmiddel.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.