Nieuwe gerecyclede plastic verzendzakken

Vanaf nu ontvang je je DILLING-bestelling in een verzendzak gemaakt van 100% gerecycled plastic. Geef de tas een tweede leven - hergebruik of geef hem een nieuw doel. Als het eenmaal zijn doel heeft gediend, raden we je aan het te recyclen waar zachte kunststoffen worden geaccepteerd.
We willen zo transparant mogelijk zijn
Daarom delen we natuurlijk met jou welke gedachten en overwegingen we hebben gehad tijdens het kiezen van onze nieuwe verzendtassen. De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het vinden van de minst milieubelastende verpakkingsoplossing die aan onze behoeften voldoet. Omdat onze expertise ligt in de productie van kleding en ondergoed gemaakt van natuurlijke materialen, moesten we contact opnemen met experts buiten ons expertisegebied om ons te helpen bij onze zoektocht.

We zijn in gesprek met onze branchevereniging, Dansk Fashion & Textile (DF&T), die ons waardevolle informatie heeft gegeven over drie soorten materialen om te overwegen: karton, papier en gerecyclede kunststoffen. DF&T verwees naar onderzoeken die aangeven dat gerecycled plastic de minst milieubelastende keuze is van de drie (wat betreft CO2-uitstoot). De studies suggereren dat er veel energie en chemicaliën worden gebruikt om hout om te zetten in karton en papier.

We hebben ook contact gehad met verschillende leveranciers, die hebben onderzocht wat voor ons de beste en de meest milieuvriendelijke oplossing zou zijn. Hun onderzoek heeft de studies van DF&T ondersteund.

In sommige gevallen - zoals wanneer je ons wolwasmiddel koopt - verzenden we de bestelling in een kartonnen doos om de inhoud zo goed mogelijk te beschermen. De wasmiddelfles kan namelijk tijdens het transport in een plastic verzendzak beschadigd raken of scheuren.

Dus, wat gebeurt er met de composteerbare maïszakken die je kent?
Onze verzendzakken gemaakt van maïszetmeel worden geleidelijk uitgefaseerd omdat er nieuwe informatie aan het licht is gekomen: het blijkt dat er bepaalde uitdagingen zijn met betrekking tot de behandeling van de zak na gebruik. Het is waar dat de maïszak composteerbaar is - maar op dit moment is industriële compostering in recyclingcentra niet erg gebruikelijk en de maïszak zal in veel gevallen niet in staat zijn om als compost naar de natuur terug te keren zoals het bedoeld was. Daarom hebben we besloten om de uitfasering van onze maïszetmeelzakken te starten met als einddoel deze te vervangen door de plastic zak gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Je nieuwe verzendtas is gemaakt van 100% gerecycled plastic
Onze nieuwe verzendtassen zijn gemaakt van 100% gerecycled postindustrieel plastic afval, wat betekent dat het plastic dat is gebruikt om de tas te maken al in omloop is. Er worden dus geen nieuwe grondstoffen gebruikt bij de productie.

De zak is 40 micron dik - een zeer dunne kwaliteit. Dit is de minimale meting die nog steeds bestand is tegen handling en transport. Hoe dikker de zak, hoe meer CO2 er wordt uitgestoten tijdens de productie. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor de laagste meting te gaan, om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken.

Wat moet je met de tas doen als je je bestelling hebt ontvangen?
Geef het een tweede leven. We raden je aan de tas opnieuw te gebruiken of een nieuw doel te geven. Hergebruik het voor andere zendingen of hergebruik het voor opslag. Hoe vaker je de zak hergebruikt, hoe minder grondstoffen er in omloop zijn - en dat helpt ons het milieu te beschermen. Zodra de tas zijn doel heeft gediend, recyclet je deze waar zachte kunststoffen worden geaccepteerd.

10% korting op je eerste bestelling

Wanneer je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief. Tevens krijg je nieuws en inspiratie rechtstreeks in je inbox.

Accepteer marketing cookies om je aan te kunnen melden voor onze nieuwsbrief

Wijzig uw voorkeur

DILLING is een Deens familiebedrijf met een lange traditie in de productie van biologische wolproducten die je heerlijk warm houden. Vandaag de dag maken we biologische kleding van biologische merinowol en katoen voor het hele gezin met onze vierde generatie, onder leiding van Morten Dilling. Ons biologisch ondergoed wordt verkocht tegen voordelige prijzen, omdat je het rechtstreeks bij de fabrikant koopt.

Op onze website vind je zachte, ademende en allergievriendelijke kleding van natuurlijke stoffen, die zonder schadelijke chemicaliën en binnen Europa geproduceerd zijn onder goede arbeidsomstandigheden.

De meeste van onze producten zijn gecertificeerd met het Nordic Swan-ecolabel en worden met milde stoffen geverfd in DILLING's eigen ververij in Denemarken.

Je vindt de producten van DILLING in de volgende landen: dk.dilling.comdilling.dedilling.seuk.dilling.comdilling.fidilling.frno.dilling.com.